Menšíkův nejlepší kamarád Lubomír Kostelka (86): Co strašného mu prováděl Marvan? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Menšíkův nejlepší kamarád Lubomír Kostelka (86): Co strašného mu prováděl Marvan?

Vyčerpaný Kostelka zkolaboval při natáčení prvního dílu filmu Babovřesky.
Vyčerpaný Kostelka zkolaboval při natáčení prvního dílu filmu Babovřesky. (pro Aha! – Vojtěch Resler, ara)

Nezaměnitelný projev mu přinesl stovky natočených filmů a úspěšných divadelních kusů. A také mnoho skvělých přátelství, z nichž největší ho pojilo s Vladimírem Menšíkem (†59). Ti dva tvořili doslova nerozlučnou dvojici, nejen díky moravskému cítění a lásce k dobrému vínu. Nikdo jim neřekl jinak než Ládin a Lubin. Kamarádi z mokré čtvrti spolu zažili flámy, o kterých se dodnes traduje řada historek. Přes svůj pokročilý věk je pan Kostelka stále aktivní a objevuje se i ve dvojce Troškových Babovřesk.

Koňáček s Werichem

Když Kostelku nalákal Menšík z Brna do Prahy, rovnou mu zařídil schůzku u Jana Wericha, tehdy ředitele v ABC. Pan Lubomír měl dle svých slov ovšem ze setkání těžkou neurózu a čtyřikrát se Werichovi ohlásil, leč nikdy nepřišel. Jednou to však překonal. "Werich říká, co si račte přát, pane? Já su nějaké Kostelka z Brna a rád bych k vám do angažmá, spustil jsem po brněnsku. Ja, tož vy ste Brna. Tož to ste přijaté, odpověděl mi Werich stejným nářečím. Po představení jsem na něj měl počkat v klubu. Povídá, pijete? Ano, vše, co má grády, odpověděl jsem. Byla to pravda, s Menšíkem jsme tehdy pili dost a později až značně. Tak jsme si dali flašku koňaku. A bylo to," vzpomínal Kostelka na staré časy v Angis Revue.

Pekelné flámy

Nekonečné pařby s Vladimírem Menšíkem byly prý možné proto, že oba pracovali tzv. na volné noze: "K tomu mě taky přemluvil Menšík. Říkal - za dvě televize máme šest papírů, to by ti mělo stačit. No stačilo. My jsme v první řadě s Laďou zajistili rodinu a zbytek jsme probendili, byly to veselé roky a přiznám se, že někdy došlo ke skutečně pekelným flámům.
Marvanův hrozný zlozvyk

Přestože si slavný Jaroslav Marvan držel, stejně jako Werich, herecké kolegy spíš od těla, dvojice Kostelka a Menšík mu k srdci přirostla a dokonce s nimi čas od času zašel na skleničku. Jenže to pro dnešního dědu Lubina mělo své úskalí. "Měl jeden hrozný zlozvyk. Občas mě pohladil po hlavě. Já jsem říkal, pane Marvane, co to děláte? Promiňte, pane Lubomíre, já jsem si to neuvědomil, řekl Marvan a za chvíli mě pohladil zas. Menšík se ke mně přiklonil a říká, tak se nech hladit, dyť je to putna. On ti chce ukázat asi, že tě chce, no. Ale on nebyl homosexuální, šlo spíš o otcovské pohlazení, aspoň si to myslím," říká Lubomír Kostelka.



Přečtěte si
Bedaalfa
20. 3. 2020 • 05:11

Dobře mluvíš. Důležité je se umět pobavit a ne hledat chyby, abych se dělal chytručkým.

jarypadlo
26. 5. 2014 • 12:01

Inteligentní článek od deb-inteligenta.Ten jeden vřesk,těch vřesků-Žabovřesků-podle vzoru hradů!Dávám lekce češtiny-levně!

majojo
6. 2. 2014 • 17:24

Tahle chátra sice na koupi novin má, ale musí to být noviny a ne hajzlpapír, notabene potištěný.

raketomet
6. 2. 2014 • 09:48

Je mi úplně jedno, jak MOC jsou redaktoři HAHA vypatlaní. Článek je zajímavý a zadarmo. Kdo chce lepší, ať si koupí noviny. Ale na to tady ta přispívající chátra nemá!

majojo
6. 2. 2014 • 09:17

Nedát dohromady větu, která dává smysl, to už je opravdu kumšt. Cituji: . A také mnoho skvělých přátel, z nichž největší ho pojilo s Vladimírem Menšíkem (†59). O tom, že kamarádi zažily se už ani nezmiňuji.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.