Zákulisí seriálu První republika: NENÁVIST mezi herci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zákulisí seriálu První republika: NENÁVIST mezi herci!

Seriál První republika byl pro řadu herců snem.
Seriál První republika byl pro řadu herců snem. (Foto archiv ČT a FTV Prima)

Čtyři měsíce nejistoty, neustálého přezkušování a nadějí, že lukrativní role v seriálu První republika bude v kapse. A pak? Slzy, smutek a zklamání! Takové pocity zažívaly naše herecké špičky. Mezi nimi Jitka Čvančarová (35), Tereza Voříšková (24), Pavel Batěk (39), Roman Vojtek (41) a další. Role jim vyfoukli méně zkušení kolegové.

Hlavní roli Kláry sebrala Jitce Čvančarové přímo před nosem Markéta Plánková (35). „Markéta se ale pro tu roli hodí víc, je něžnější. Jitka je taková sexice, ta by svého hereckého partnera Jiřího Vyorálka převálcovala – a to by se nehodilo,“ prozradil nám zdroj ze štábu seriálu.

Tereza odpadla

Čvančarová ale nebyla jediná, která podstoupila mnohahodinové kamerové zkoušky a pak si vyslechla typické »Je nám líto«. Ve stejné situaci se ocitla i herečka Tereza Voříšková. Tu autoři uvažovali obsadit do role Magdalény Škvorové. „Tahle role byla obsazovaná nejobtížněji. Zkoušelo ji na třicet hereček, a žádná autorům nebyla echt. Tereza se zdála být nejvhodnější, neustálé protahování rozhodnutí ale asi neunesla a nakonec řekla, že na to nemá čas,“ tvrdí tajný zdroj.

Protekci nemá

Roli Magdalény nakonec dostala manželka režiséra seriálu Bisera Arichteva Veronika Arichteva (27). „Jestli si někdo myslí, že mám roli protekčně, není to pravda. Na casting jsem nechtěla, přemluvili mě a stejně jako ostatní jsem prošla všemi zkouškami. Mám naopak horší pozici, nesmím zklamat,“ tvrdí Veronika.

Něžný Roman

Přestože se na seriálu podílí stejná autorská parta jako ve Vyprávěj, na castingu neuspěl ani Roman Vojtek. „Zkoušel dvě hlavní role, Vladimíra a Jaroslava Valentovy. U Jaroslava bylo brzy jasné, že to bude hrát Jiří Vyorálek, ale představitel Vladimíra se hledal déle. Roman se na tuhle roli ale vůbec nehodil, chtělo to někoho mužnějšího,“ myslí si náš zdroj. Vladimíra nakonec hraje Slovák Ján Koleník (34), ve hře byl ale dlouho i Pavel Batěk. Tomu nakonec jako útěchu svěřili jen malou roličku vojáka, který zemřel hned v prvním díle.

Těmhle šili role na tělo!

Zatímco jejich kolegové a kolegyně se potili při castingu, Veronika Freimanová (58), Jana Štěpánková (79) a Jiří Vyorálek (39) měli od začátku jasno! „V případě paní Štěpánkové a Freimanové bylo od začátku jasné, jaké role v seriálu ztvární. V jejich kategorii není mnoho alternativ. Jiří Vyorálek přesvědčil hned, všichni z něj byli okamžitě nadšení,“ prozradil Aha! zdroj ze štábu s tím, že ještě jeden velký otazník se vznášel nad Janem Vlasákem (70) coby hlavou rodiny Valentových: „Pro tuto roli se uvažovalo o Milanovi Kňažkovi, Jan Vlasák ale lépe pasoval k seriálové družce Janě Štěpánkové.“



Autor:  kot

Přečtěte si
navimisha
10. 7. 2014 • 18:59

navimisha
10. 7. 2014 • 18:52

Já věřím hlavně v objevení zajímavého Jiřího Vyorálka Tento herec ale už exceloval hlavně ve filmech Rodina je základ státu a Největší z Čechů.

levandulova
24. 5. 2014 • 18:14

Diky bohu, ze Cvancarka vypadla, uplne by mi to zkazila...vybrali super herce...Veronika je taky super v roli Magdaleny...a Kolenik je podle me tahoun vsech zenskych

gabi50
9. 2. 2014 • 09:42

varna
28. 1. 2014 • 08:31

první díl mne moc nezaujal ,ale druhý už byl lepší a těším se na třetí... zřejmě to bude asi Vladimírem ,jak to s ním asi dopadne ? Veliký sympaťák....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.