Herečka Veronika Freimanová: Za smrt dostala 90 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herečka Veronika Freimanová: Za smrt dostala 90 000 Kč!

Veronika Freimanová skončila už v prvním díle. Dál se bude objevovat jen jako vzpomínka dalších postav.
Veronika Freimanová skončila už v prvním díle. Dál se bude objevovat jen jako vzpomínka dalších postav. (Foto pro Aha! – archiv ČT)

Říká se, že není malých rolí. Oblíbené herecké rčení naplňuje Veronika Freimanová (58) do slova a do písmene. V novém seriálu ČT První republika dostala herečka štěk, ale její účet se rozrostl o desítky tisíc korun.

Jako Ludmila Léblová zemřela herečka už ve včerejším, prvním díle. Scenáristé ji nechali zavraždit přímo v jejím domě, dostala tvrdou ránu do hlavy. Na place se proto herečka příliš neohřála. Na rozdíl od kolegyně Markéty Plánkové (35), která natáčí takřka denně a kvůli První republice se vzdala i místa v Ordinaci v růžové zahradě, má za sebou Freimanová pouhých šest natáčecích dní. Zkrátka ale nepřijde. „Herečky jejího formátu inkasují běžně deset až patnáct tisíc korun za den,“ prozradil deníku Aha! zdroj z filmařského prostředí. Za šest dní si tak Veronika mohla přijít až na 90 000 Kč!

Role zavražděné Léblové byla Freimanové psaná na tělo. „Veronika byla jasná volba, o žádné alternativě ani neuvažovali,“ tvrdí zdroj z České televize. Za příležitost, byť malou, je ráda i ona. „Byla pro mě čirá radost s tímto štábem pracovat. Známe se už z Vyprávěj, je to stejná parta, a za ty roky jsme sehraní,“ sdělila Aha! Freimanová. V retro seriálu Vyprávěj takřka nezmizela z obrazu, stejně jako její herecký partner Svatopluk Skopal (62). Ten bude mít k Veronice blízko i v První republice. Jako inspektor Mlčoch bude vyšetřovat její vraždu. Smrtí v novém seriálu ale působení Freimanové v televizi nekončí. I letos totiž exceluje jako soudkyně Simona v primáckých Cestách domů.

Za měsíc vydělala 234 tisíc!
Tím, že Veroniku Freimanovou budou televizní diváci vídat hned ve dvou seriálech, se její konto zdvojnásobí. Za roli soudkyně Simony v seriálu Cesty domů má podle informací Aha! v průměru až 12 natáčecích dnů v měsíci s denním honorářem 12 tisíc korun. Když se k tomu připočte, co si vydělala v České televizi, bankovní konto herečky se rozrostlo za měsíc o 234 tisíc korun.



Přečtěte si
majojo
19. 1. 2014 • 13:41

Myslím, že Zdenu Studénkovou, tu namyšlenou grófku bez průkazu původu, si její lid klidně může ponechat. A třeba i zhudebnit.

majojo
19. 1. 2014 • 13:39

A zase jedna bulvářina jak vyšitá: Za smrt dostala 90 000. Tolik titulek. V textu se ovšem už jen spekuluje, kolik herečka dostává za jeden natáčecí den, takže za šest dnů si m o h l a přijít až na 90 000.

selmalita
19. 1. 2014 • 10:24

JO,velká pravda a to ČT žije z retro pořadů ještě z dob totality a pokud něco občas vytvoří,je to škvár.Navíc jsou ještě tak voražení,že tyto pořady prodávají na DVD prostřednictvím DOBRÝCH (nevím co to je)knichkupců.)

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.