Primář Sova Ladislav Chudík (89): Injekce do oka! Přichází o zrak | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Primář Sova Ladislav Chudík (89): Injekce do oka! Přichází o zrak

Ladislav Chudík
Ladislav Chudík  (Nový Čas)

Legendární herec Ladislav Chudík bojuje s vážným poškozením zraku. I když se dlouhodobě léčí, tak zda mu to pomůže. Bude díky tomu ohroženo jeho účinkování v divadle?

S poruchou zraku bojuje herec na prahu devadesátky už delší čas. „Na pravém oku už má jen dvacetiprocentní vidění. Je naděje, že by se to mohlo zlepšit. Těžko říct do jaké míry je to přechodné. Nejsem lékařka, abych vám řekla, jak to přesně je,“ vyjádřila se pro web pluska.sk jeho manželka Alena.

Ladislava Chudíka však čeká další náročná a dlouhodobá léčba. „ Na léčení je potřeba, aby se chodilo na injekce do oka. Ta vydrží měsíc, a potom se zase zkusí další. Může pomoct i nemusí,“ přiznala Chudíková. Zrakové problémy znepříjemňují Chudíkovi i každodenní činnosti. Problém mu dělá nejen čtení, ale i psaní. Dokonce ani brýle v tomto případě nepomáhají.

Ani operace ho nezlomily

Herec už absolvoval operaci zákalu na obou očích. Mimo jiné už má sebou velké množství nepříjemných zákroků. Ale ani ty ho nepřipravili o dobrou náladu a životní optimismus. Divadla se vzdát nehodlá a chce v účinkování nadále pokračovat. „ To je spíš otázka budoucnosti. Uvidíme, jak se bude cítit. Víte, když má někdo osmdesát roků, už je to otázka toho, jak se cítí právě ten den. Stav se může zhoršit přímo při představení,“ dodala Alena.

Autor:  Barbora Koubová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.