Pohřeb herečky Věry Tichánkové (†93): Zlomeného Skopečka podpírala jejich dcera Marie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb herečky Věry Tichánkové (†93): Zlomeného Skopečka podpírala jejich dcera Marie!

Jan Skopeček se rozloučil se svou životní partnerkou Věrou Tichánkovou. Po jeho levici sedí jejich dcera Marie.
Jan Skopeček se rozloučil se svou životní partnerkou Věrou Tichánkovou. Po jeho levici sedí jejich dcera Marie. (Aha! - Martin Hurda, ČTK, koláž Ahaonline.cz)

V pravé poledne začal ve strašnickém krematoriu v Praze pohřeb herečky Věry Tichánkové, která po dlouhé nemoci odešla ve věku 93 let. Na poslední cestu ji vyprovodil zejména její partner, herec Jan Skopeček (88). Právě pro něj ale byl obřad nesmírně nebezpečný.

Jan Skopeček ve svých osmaosmdesáti letech bojuje především s vysokým krevním tlakem. Před třemi lety dokonce skončil v nemocnici. Pohřeb ženy, se kterou podle svých slov prožil nádherných 66 let, pro něj byl opravdu těžkou zkouškou. Jeho nejbližší se obávali, aby nezkolaboval. Jenže on to zvládl velmi statečně!

Jan Skopeček dorazil ke krematoriu s předstihem.

Sám Skopeček nicméně už před obřadem vypadal odhodlaně a říkal, že jeho velkou oporou v té těžké chvíli je dcera (60), která se přijela s maminkou rozloučit z francouzského Lyonu, kde žije. „Je mi už několik dní nablízku, nejsem na to sám. Děkuji všem za kondolence a za podporu,“ řekl smutný herec, který se během smuteční reči díval do země a nehnul brvou. Jeho dcera seděla celou dobu po jeho levici.

DALŠÍ SNÍMKY NAJDETE V GALERII ČLÁNKU

Na obřad dorazilo několik desítek hostů, smuteční sál ale rozhodně nepraskal ve švech. Rozloučit se přišli jen ti nejvěrnější. Mezi nimi i herec Lubomír Lipský (90), který si zahrál s Tichánkovou mimo jiné v komedii Ať žijí duchové. Věra Tichánková tam hrála "Černou kroniku", Lipský vedoucího samoobsluhy Jouzu. Lipský přišel s onemocněním na hlavě, které odhlalil poté, co se ve smuteční síni smekl čepici.

Lubomír Lipský na pohřbu Věry Tichánkové.

Do obřadní síně přišla také Miriam Kantorková (78), která zavzpomínala na Věru Tichánkovou a řekla, že to byla výjimečná žena a herečka. Měla přitom slzy v očích. Mezi hosty byl také Rudolf Jelínek (78), který politoval také Jana Skopečka, protože po odchodu své ženy zůstal úplně sám, protože dcera se pochopitelně vrátí zpět do Francie. "Budeme mu pomáhat," slíbil Jelínek. Smuteční řeč pronesla herečka Kateřina Macháčková, která na Tichákovou zavpozmínala jako na skvělého člověka a samozřejmě také úctyhodného představitele herecké profese. "Je těžké se v několika obyčejných větách rozloučit s neobyčejným člověkem, kterého jsem obdivovala i pro jeho vzdělanost a přehled," řekla nad rakví Macháčková.



Autor:  ph

Přečtěte si
janapi
16. 1. 2014 • 15:30

Místo vysedávání u netu a psaní blbých poznámek-jste se mohla zúčastnit, a tím pádem by jste zjistila-že byla síň zaplněna.

jirka2
15. 1. 2014 • 13:54

Smějete se vlastní hlouposti?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.