Dagmar Havlová: Oplétačky s StB! Kdo na ni donášel a kdo ji nakonec udal? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dagmar Havlová: Oplétačky s StB! Kdo na ni donášel a kdo ji nakonec udal?

Havlová se dostala do hledáčku StB.
Havlová se dostala do hledáčku StB. (Foto Aha! – Pavel Machan, Václav Raufer, Nakladatelství BVD, Profimedia.cz)

Byla to ale partička, která za minulého režimu vozila herečku Dagmar Havlovou Veškrnovou (60) na vystoupení! Šoféra jí dělal syn tehdejšího premiéra Štrougala (89), jak Aha! včera informovalo, ale i pozdější hledač štěchovického pokladu Josef Mužík (66).

Zatímco Lubomír Štrougal ml. (61) na Veškrnovou nedonášel, s Mužíkem to bylo jiné. „Opakoval nám, že je aktivním pomocníkem Veřejné bezpečnosti. Ale my si z něho dělali spíše legraci, a ještě jsme mu říkali, že když nás bude štvát, že ho taky můžeme z auta vyhodit a nechat ho v lese napospas osudu. On nám na to říkal, že nás zase jednou udá za to, že nadáváme na režim,“ píše v knize Báječná léta v šoubyznysu moderátor Michal Herzán (65).


A Mužík Veškrnovou a spol. skutečně udal. „Ukázalo se, že na nás přišlo nebezpečné udání, v němž jsme byli označeni za nepřátele socialistického zřízení a za štváče. Pod udáním byl podepsaný náš řidič. Okamžitě jsme se s ním rozloučili,“ dodal Herzán.



Autor:  lbp

Přečtěte si
joudajoudovy
17. 1. 2014 • 18:38

chudinka slintava foxterierka a hledacka prachacu. ta se pelesila v kazdem rezimu i s kazdym, z koho vydojila protekci ci chechtaky. daso! haf, haf.... mas smulu ze sebe delat pronasledovanou komunistickym rezimem, narod ma svoji pamet a budoucim generacim bude predavat vzpominky na tve aktivity. kdyby jsi se narodila o dve generace drive, i ty by jsi patrila mezi nacisticke milenky, mas to v krvi.

malavelka
17. 1. 2014 • 18:12

Myslím, že poklad tam někde opravdu byl, ale někdo rychlejší si koupil to správné místo. Pan Mužík zřejmě zaspinkal.

setug
17. 1. 2014 • 16:35

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.