Scenárista »Případů« Josef Mareš
: V policejním autě slušný člověk neměl co dělat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Scenárista »Případů« Josef Mareš
: V policejním autě slušný člověk neměl co dělat!

Mareš v prvním díle »Případů« v roličce nálezce těla rozřezané dívky.
Mareš v prvním díle »Případů« v roličce nálezce těla rozřezané dívky. (Reprofoto ČT, ara )

Mezi kriminalisty patří mezi absolutní špičku, ale byly doby, kdyby by svou práci nejraději tajil! Scenárista nového krimiseriálu ČT Případy 1. oddělení Josef Mareš (50) prozradil proč!

K policii nastupoval v roce 1990 a při jízdě služebním vozem s logem VB mu bylo trapně. „V tom autě neměl slušný člověk co dělat. I před kamarády jsem se tehdy styděl,“ popisuje Mareš své první krůčky u policie. „Nevycházel jsem tehdy s Veřejnou bezpečností úplně dobře, protože jsem chodil na fotbaly nebo občas na nějaké demonstrace,“ zavzpomínal vyšetřovatel, který u policie zažil i případy, kdy k vrahovi cítil sympatie.


„Uniformy pro mě byly něčím, před čím jsem utíkal.  Když jsem nastoupil, měl jsem prosbu, aby mě do ní neoblíkali,“ práskl na sebe Mareš v rozhovoru pro Magazín MF Dnes. Uniformu po 23 letech práce u policie oblékl vůbec poprvé, když si střihl komparsní roličku v úvodním dílu Případů 1. oddělení.

Mareš v prvním díle »Případů« v roličce nálezce těla rozřezané dívky.
Jeho nejsmutnější případ
Mareš velel i týmu, který pracoval na případu zmizení a vraždy devítileté Aničky, jenž v roce 2010 otřásl republikou. „Je to můj nejsmutnější případ. Pořád jsme doufali, že Anička žije, že to byl třeba únos,“ vzpomíná Mareš.
Mareš v prvním díle »Případů« v roličce nálezce těla rozřezané dívky.

Přečtěte si
nyctereutes
10. 2. 2014 • 13:32

glumik
13. 1. 2014 • 09:02

Pane Mareši, pokaždé, když odhalíte a přispějete svou kvalitní prací k odsouzení vraha, můžete mít dobrý pocit, že oběť a její rodina mohou "v klidu spát"...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.