Vážné: Václava Vorlíčka SRAZILO AUTO! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vážné: Václava Vorlíčka SRAZILO AUTO!

Vorlíček je navzdory svému věku stále čiperný. Procházky po Praze má rád.
Vorlíček je navzdory svému věku stále čiperný. Procházky po Praze má rád. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Nechybělo mnoho a včerejší procházka po pražském Karlově náměstí se mohla Václavu Vorlíčkovi (83) stát osudnou. Když režisér Tří oříšků pro Popelku a dalších oblíbených českých pohádek a komedií přecházel ulici, srazilo ho auto! S otřesem mozku teď leží v nemocnici!

Datum 7. ledna by si mohl  Václav Vorlíček zapsat do kalendáře jako další narozeninový den. Měl štěstí v neštěstí. Po nárazu auta prodělal těžký otřes mozku.  „Na přechodu mě srazilo auto, ale nestalo se mi nic vážného a už se blížím k uzdravení. Jsem v nemocnici a za dva nebo tři dny půjdu domů,“ potvrdil deníku Aha! sám režisér.


Řidič octávie sice jel povolenou rychlostí, Vorlíčkovi však nedal na přechodu přednost. „Je podezřelý z ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu hrozí až jeden rok vězení, nebo zákaz řízení,“ sdělila pražská policejní mluvčí Jana Rössnerová.
Nehoda se stala v úterý po poledni právě ve chvíli, kdy se režisér vracel domů z procházky. Záchranná služba ho okamžitě převezla do pražské vinohradské nemocnice. „Pan režisér je pohmožděný, má nějaké odřeniny a prodělal otřes mozku,“ prozradil deníku Aha! zdroj z Vorlíčkova okolí. 

Jeho zdravotní karamboly
Na svůj věk bývá třiaosmdesátiletý silný kuřák Václav Vorlíček zdravý jako řípa. Ale ani jemu se zdravotní karamboly zcela nevyhýbají. Před dvěma lety, když uváděl do kin pohádku Saxána a Lexikon kouzel, měl silné dýchací potíže. „Je mi hrozně, ale za každou cenu jsem chtěl přijít. Snad tady nechcípnu,“ řekl nám tehdy na premiéře bodrý Vorlíček.

Zlatovláska v ohrožení

Vorlíčkovek doufá, že bude brzy zase zcela fit. Připravuje totiž nový film Zlatovláska a věří, že bude neméně úspěšný jako jeho předchozí.

Pohádky
1971 – Dívka na koštěti
1973 – Tři oříšky pro Popelku
1978 – Princ a Večernice
1979 – seriál Arabela
Komedie
1970 – Pane, vy jste vdova!
1974 – Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách
1976 – Bouřlivé víno
1977 – Což takhle dát si špenát



Autor:  kot

Přečtěte si
jity
9. 1. 2014 • 10:55

Jak vítě, že nic neexistuje? Jako nevíme, že existuje. Tak se nevysmívejte jinému, že na něco věří. Každého snad věc.

baronessa
9. 1. 2014 • 05:59

Strážný anděl byl naštěstí blízko. Tak ať se pan Vorlíček brzo vrátí domů, dobrých režisérů zas tolik nemáme!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.