Převratný objev: Elixír mládí! Už ho testují na zvířatech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Převratný objev: Elixír mládí! Už ho testují na zvířatech

Nový elixír prý dokáže omladit svaly. Problém je, že ostatní neomladí.
Nový elixír prý dokáže omladit svaly. Problém je, že ostatní neomladí.

Elixír mládí jsme dosud znali jen z pohádek. Za pár let však možná bude k dostání v každé lékárně! Vědci z Harvardské univerzity tvrdí, že vynalezli kouzelný mok, po němž tolik toužil například císař Rudolf II. ve Werichově pohádkové komedii Císařův pekař – Pekařův císař (1951)!

„My jsme omládli!“ jásal ve filmu Jan Werich (†75) v roli ješitného císaře po požití pár loků zázračného elixíru. Ani v pohádce ovšem elixír doopravdy neúčinkoval...

Američtí experti teď ovšem údajně vynalezli takový, který skutečně funguje! Svaly myší, jejichž věk odpovídal v přepočtu na lidské roky šedesátce, během jediného týdne »omladili« na stáří odpovídající lidským dvaceti rokům! Jen sílu svalům zatím vrátit nedokážou – to prý by se mohlo podařit po delší léčbě.

Autoři novodobého elixíru mládí vycházeli z látky jménem NAD, jejíž hladina v těle s přibývajícími léty klesá. To pak způsobuje, že tělo vytváří méně energie a stárne. Vědci proto zkusili chemikálii NAD vpravit myším do svalů. Nejenže tkáně skutečně omladili, navíc se neprojevily žádné vedlejší účinky!

Elixír, který vynalezli, ovšem omladí jen svaly. Jeho blahodárné účinky bohužel nepůsobí na DNA ani na mozek či další orgány. I tak považují autoři svůj objev za převratný a doufají, že by ho už v roce 2015 mohli začít testovat na lidech.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.