Falešná gynekoložka Sandra (31) ve vězení šprtá práva: Naletěla jí i Vondráčková! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Falešná gynekoložka Sandra (31) ve vězení šprtá práva: Naletěla jí i Vondráčková!

Krátká porada. Sandra Slobodová se svým advokátem Pavlem Sokolem.
Krátká porada. Sandra Slobodová se svým advokátem Pavlem Sokolem. (Foto: Aha! - Vlaďka Hradská)

Falešná gynekoložka Sandra Slobodová (31), původně přeoperovaný Slovák Martin Sloboda, se chce napravit. Stáhla odvolání proti rozsudku, který ji za řadu trestných činů poslal na pět let za mříže.

Podle advokáta Pavla Sokola se s rozsudkem smířila. „Souhlasí s ním. Rozhodla se na sobě pracovat. Ve vězení dobrovolně podstupuje léčbu poruchy osobnosti, která měla vliv na její trestnou činnost,“ řekl Aha!.

Krátká porada. Sandra Slobodová se svým advokátem Pavlem Sokolem.

Svobodovou zastupoval ve dvou procesech. V prvním ji soud potrestal za to, že si jako údajná lékařka otevřela v Bechyni gynekologickou ordinaci, vyšetřovala pacientky a předepisovala léky. V druhém procesu se zpovídala za neplacení faktur a padělání listin. Senát vynesl souhrnný pětiletý trest. „Byla schopná vést diskuse na vysoké úrovni v oboru práva i medicíny. Předvedla to i u soudu. Na proces se důkladně připravovala,“ dodal Sokol s tím, že Slobodová má trestní kodexy a lékařskou literaturu i ve vězení. Získala kázeňskou odměnu a má i zájem ve výkonu trestu pracovat.

Sandra Svobodová ve vazební věznici Ruzyně

Kdo je Sandra Slobodová?

Slovák Martin Svoboda podstoupil v Německu operaci ke změně pohlaví. Už jako Sandra Slobodová se u nás vydávala za soudkyni, od klientů neoprávněně vylákala pět milionů. Oklamala i celebrity včetně Heleny Vondráčkové. Soud ji za podvody poslal v roce 2009 do vězení a v lednu 2011 pustil na podmínku. O rok později si, tentokrát jako falešná gynekoložka, otevřela ordinaci.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.