Smutné výročí Věry Špinarové: Na Štědrý den přišla tragicky o sourozence | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smutné výročí Věry Špinarové: Na Štědrý den přišla tragicky o sourozence

Věra Špinarová
Věra Špinarová (Aha! – M. Pátek, D. Kundrát, M. Hykl, P. Novotný, K. Kopáč, D. Černovský, profimedia.cz, ČT, )

Moc jí schází, i když už je to dlouhých 33 let. A o Vánocích bývá ten stesk ještě větší. Zpěvačka Věra Špinarová (62) přišla právě na Štědrý den o bratra Luboše (†27). Našli ho s proraženou hlavou ve sklepě baráku, který se měl zrovna odstřelit.

Chystal se tehdy z Prahy, kde pracoval, domů do Ostravy. Nakoupil dárky, ale nedorazil ani na nádraží. „Našli ho na Smíchově. Neměl doklady, nic. Mysleli, že je opilý, tak ho vezli na záchytku. Podcenili zranění,“ vzpomíná po letech Věra Špinarová.


Bratr byl přitom střízlivý, neudržel rovnováhu kvůli silnému otřesu mozku. Převezli ho po několika hodinách do nemocnice, kde mu ale jen zašili tržné rány na hlavě. „Velkou ránu na hlavě objevili, až když jim umřel. Odpovídala silné ráně pendrekem.“ Žádné vyšetřování nebylo, případ se zametl pod koberec. Když ho šla Věra s maminkou identifikovat, dozvěděly se, že neměl vnitřnosti. Bez svolení byly použity k transplantacím. „Kdyby jeho orgány aspoň někomu pomohly…“

Velký rozhovor s Věrou Špinarovou v Nedělním Aha!



Přečtěte si
weirdov
21. 12. 2013 • 16:47

to je sila! Skvela p. Spinarova, prese vsechna stradani, preji Vam krasne svatky.Jste moje nejoblibenejsi zpevacka. Mate mu obdiv a Vase muzikantska duse je proste nadherna.Hlavne zpivejte dal!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.