Utajovaný syn Jana Wericha exkluzivně pro Aha!: Vyrůstal v kojeňáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Utajovaný syn Jana Wericha exkluzivně pro Aha!: Vyrůstal v kojeňáku!

To je ale podoba!
To je ale podoba! (Foto pro Aha! ara a Jiří Petrášek)

Se svým biologickým otcem Janem Werichem (†75) se nikdy nesetkal, vlastní matka po hned po narození odložila do kojeneckého ústavu. Přesto Jiří Petrášek (56), který je od roku 2002 ředitelem Evropské obchodní akademie v Děčíně, svému slavnému tátovi nic nevyčítá. „Tátu jsem vždycky miloval,“ naopak prohlašuje pro Aha!

Petrášek svoje početí a postoj k Werichovi vysvětluje slovy nevlastní sestry Jany (†46). „Když jsme byli na procházce, tak mě táta často nechal samotnou na ulici a na chvilku odběhl do nějakého domu. Nikdy mi neřekl, u koho a proč tam byl,“ píše ve svých pamětech herečka Jana Werichová, kterou měl mistr se svoji jedinou právoplatnou manželkou Zdenou. „A asi takhle nějak jsem byl počat. Takže si myslím, že možná nejsem jediný potomek Jana Wericha,“ míní Petrášek.

Je také přesvědčen, že Werich o jeho narození nevěděl. „Jsem si jist, že kdyby o mně otec věděl, nikdy by mé biologické matce nedovolil, aby mě po porodu odložila v kojeňáku,“ říká Petrášek, který o své biologické matce nechce vůbec hovořit. „Copak je normální, aby žena porodila dítě a odložila ho? Ta paní mě nikdy nezajímala. Řeknu jediné, že už zemřela, stejně jako moje maminka,“ sděluje Jiří a dodává: „Byla to vycházející herecká hvězda, jméno ale neřeknu, nebudu jí dělat reklamu.“Když se v 80. letech od své pěstounské matky dozvěděl, kdo je jeho skutečný otec, ani to s ním nezamávalo. „Pořád jsem ho miloval stejně jako předtím. A vůbec jsem to neřešil. Jak říkal táta: Když jednou člověk je, má koukat, aby byl. Toho jsem se držel a nemyslel na to, čí jsem syn,“ říká Petrášek a dodává: „Na tátův hrob na Olšanech samozřejmě chodím a pořád se mu hluboce klaním.“

Jiří byl Jan
Petrášek měl v křestním listě jméno Jan. „Biologická matka mi dala jméno po otci, potom si mě ale osvojili rodiče a přejmenovali mě na Jiřího,“ vysvětluje Werichův syn.


Autor:  mir

Přečtěte si
897mamon
26. 12. 2013 • 14:03

Vždycky na to musejí být dva.

897mamon
26. 12. 2013 • 14:01

Zjistěte totožnost matky.

vuhp
20. 12. 2013 • 12:25

Má pravdu, že na matku nevzpomíná.Asi nebyla nic moc, když ho odložila. Slušná žena by se snažila své dítě vychovat.

pohadkamaje
20. 12. 2013 • 10:06

Jo, takhle to nejspíš bylo. On byl "pan" Werich pěkný ptáček.

boball
20. 12. 2013 • 07:44

Aha,otci se klaní a na matku plive.Máte to pane v hlavě trochu popletené,nejspíš vás strčila do kojeneckého ústavu,protože se na vás ten slavnej vyhoněnej tatík vyprdnul

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.