Tajemství Imricha Bugára (58): Smrt »druhého« táty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tajemství Imricha Bugára (58): Smrt »druhého« táty!

Imrich se svým druhým tátou, trenérem Vlčkem.
Imrich se svým druhým tátou, trenérem Vlčkem. (Aha! - Petr Novotný, pro Aha! - Mikuláš Křepelka, ČT, ara)

O broznové příčce v taneční soutěži StarDance se mu nikdy ani nesnilo. Miláček národa, bývalý diskař Imrich Bugár (58), odchází a fanoušci pláčou. On ale jen vzpomíná na svého největšího kamaráda, vlastně druhého tátu – Miloslava Vlčka (†81), který ho tančit neviděl... Zemřel loni v červenci. A diskařský šampion na něj nemůže zapomenout.

Byla to nerozlučná dvojice a oblíbený Bugár by si moc přál mít Vlčka alespoň jednou ve zkušebně... To on ho dovedl k titulu mistra světa, vždycky měl radu a pochopení. Bývalý vícebojař a pozdější trenér Vlček se mladého sportovce ujal, když přišel do Prahy z Dunajské Stredy, a stal se jeho kamarádem na život a na smrt. Prožili spolu celou jeho kariéru, Vlček ho trénoval celých 17 let.

Ke konci života byl ale hodně nemocný, kvůli cukrovce dokonce přišel o nohu. Bugár se o kamaráda staral až do úplného konce. „Za ten čas se Vlček v podstatě stal jeho druhým tátou. Byli si hodně blízcí, oba měli moc rádi víno. Žádní alkoholici, ale ucucávat vínko museli neustále. Sklenku si neodpustili ani večer před závodem,“ vzpomínal Václav Fišer, někdejší trojskokan a pozdější šéftrenér atletické reprezentace.

Ve StarDance Bugár o bolestné události ale nikdy nehovořil. Bylo to jeho tajemství, nechtěl tím zatěžovat okolí. Jediné, co ho trápilo, byla voda v koleni, kvůli které poslední týdny trpěl jako zvíře. „Doktor Kolář mě pokaždé dal dohromady. Jsem opravdu šťastný, že jsem to dotáhl takhle daleko, ale teď budu odpočívat a konečně začnu dohánět práci na baráku,“ řekl krátce po vyřazení Bugár, kterého uvidíte naposledy tančit v sobotu při finálovém večeru.



Autor:  kl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.