První dáma prozradila, jaké cukroví peče Zemanovi! Čtěte její RECEPT | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

První dáma prozradila, jaké cukroví peče Zemanovi! Čtěte její RECEPT

Pusinky má prezident nejraději.
Pusinky má prezident nejraději. (Aha! - Ladislav Křivan a KPR)

V kuchyni Lumbeho vily to voní jako v cukrárně. S válečkem, vykrajovátky a troubou tam válí první dáma české republiky – manželka prezidenta Miloše Zemana Ivana. Ta prozradila všechno o tom, co si žádá mlsný jazýček jejího manžela…

Zemanovi prý peče „jen“ pět druhů curkoví – linecké, sněhové pusinky, vanilkové rohlíčky, pracny a pařížské rohlíčky. Její manžel se sice pečících radovánek neúčastní, zato jí však pomáhá dcera Kateřina. „Peče se mnou každý rok. Musím říct, že je velmi šikovná a baví ji to,“ řekla Blesku první dáma.

Podle Ivany má její muž nejraději linecké a právě sněhové pusinky. Ty si letos dopřeje v Lánech, kde budou jako rodina trávit letošní svátky, společně se Zemanovým synem Davidem.

Recept na sněhové pusinky Ivany Zemanové

Ingredience:
* Sníh ze čtyř bílků
* 31 dkg krupicového cukru
* 2 vrchovaté lžíce ořechů (1/2 vlašských, 1/2 lískových)

Postup:
Do sněhu zašlehejte 3/4 dávky cukru. Poté přidejte 2 vrchovaté lžíce namletých ořechů a vmíchejte zbytek cukru. Pečte zlehka při 100 stupních, následně vysušujte při 70 stupních.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.