Eva Urbanová zhubla 80 kg: Tady jsou její vánoční recepty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Eva Urbanová zhubla 80 kg: Tady jsou její vánoční recepty!

Fotografie
Fotografie (internal)

Světová operní pěvkyně Eva Urbanová (52) shodila za posledních 15 let úctyhodných 80 kilo. Na Vánoce se ale nešidí, jen si doma peče dietní vánoční sladkosti. A řídí se Velkou kuchařkou dělené stravy, kterou sepsala Ursula Summ. Zkuste to i vy!

Dietní Vánoční štola

Příprava asi 45 minut

Pečení asi 60 minut

Asi 20 kousků

Potřebujete:

250 g rozinek (nesířených), 70 ml rumu, 750 jemné celozrnné špaldové mouky, 2 balíčky prášku do pečiva z vinného kamene, 180 g studeného másla, 2 žloutky, 1 lžička mořské soli, 1 lžíce strouhané citronové kůry (chemicky neošetřené), 1 lžička vanilkového prášku, 1 ½ lžičky mletého kardamomu, 1 lžička muškátového květu, 250 g tvarohu, 150 ml zakysané smetany, 225 g tekutého medu, 180 g hrubě sekaných mandlí, máslo na vymazání plechu, tekuté máslo na potření, 2 lžíce jemně mletých mandlí na posypání1891416:gallery:true:true

Recept:

1. Rozinky propláchneme, zalijeme rumem a necháme krátce máčet.

2. Asi třetinu mouky prosejeme na vál a smícháme s práškem do pečiva. Do středu mouky vytlačíme důlek a do něho vložíme na kousky nakrájené studené máslo.

3. Přidáme žloutky, mořskou sůl, strouhanou citronovou kůru, vanilkový prášek, kardamom a muškátový květ a umícháme vláčné těsto.

4. Troubu předehřejeme na 160 °C. Do těsta přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, med, mandle a namočené rozinky a vše propracujeme. Přitom pomalu přisypáváme zbylou mouku, takže vznikne tuhé pevné těsto.

5. Těsto vyformujeme do štoly a potřeme máslem. Vložíme na vymazaný plech a pečeme v troubě asi 60 minut.

6. Poté štolu necháme mírně vychladnout a posypeme mletými mandlemi.

Kokosový mražený krém

Příprava 15 minut

Mražení 1 ½ - 2 hodiny

Pro 4 osoby

Ingredience:

75 g čerstvé kokosové dužiny, 500 ml podmáslí, 80 g tekutého medu, na špičku nože mořské soli, 6 lístků máty, 1 žloutek, 2 lžíce javorového sirupu

Ozdoba: 1 malý banán1891415:gallery:true:trueRecept:

Kokosovou dužinu nadrobno nakrájíme a dobře rozmixujeme s 250 ml podmáslí, medem, mořskou solí a lístky máty. Žloutek umícháme s javorovým sirupem a přidáme ke kokosové směsi. Vše vložím do hrnce. Za stálého míchání na středním ohni zahříváme až blízko k bodu varu, dokud směs nezačne houstnout. Krém se v žádném případě nesmí vařit, jinak se v něm srazí žloutek. Poté necháme krém chladnout, přitom občas zamícháme. Dáme asi na 2 hodiny zmrazit. Poté zalijeme zmražený kokosový krém zbytkem podmáslí a vše jemně rozmačkáme vidličkou. Kokosový krém naplníme do 4 dezertních misek. Banán oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme jimi zmražený krém.

Autor:  mir

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.