Jen jedno manželství Ladislava Freje se povedlo: Jinak neštěstí, potraty a neplodnost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jen jedno manželství Ladislava Freje se povedlo: Jinak neštěstí, potraty a neplodnost!

Gabriela Wilhelmová (†60)
Gabriela Wilhelmová (†60) (Foto Aha! – David Kundrát, archiv L. Freje)

Stále štramák a jedna z hereckých hvězd starší generace Ladislav Frej (72) prožil v životě čtyři manželství. Je to již šest let, co chodí s Gábinou Mrkvicovou (49), ale tu si zatím zdráhá vzít za ženu, přestože se k sobě pár chová jako zamilované hrdličky. Čím to je? Herec totiž prožil tři nepříliš šťastná manželství. Až to čtvrté s herečkou Věrou Galatíkovou (†69) bylo krásné. Nyní mu ke spokojenosti stačí láska bez papíru. Jaké byly jeho předchozí vztahy?

První
O první Frejově ženě A. Sklenarikové se toho příliš neví. Byla to velká studentská láska, ale v manželství se brzy objevily vážné problémy. I když ze soužití vzašel nejstarší syn pana Ladislava David, manželství to nezachránilo. Dvojice si nerozuměla, navíc se manželka se synem rozhodla emigrovat do Švýcarska, v důsledku čehož se dlouhé roky nevídali. Se synem dodnes komunikují v angličtině.


Druhá
Druhou ženou, kterou pojal za manželku, byla herečka Gabriela Wilhelmová (†60). Jejich vztah však poznamenaly dva potraty, což jim na perspektivě do budoucna nepřidalo. S oblíbenou ráznou herečkou měli prý doma "Itálii". Je pravda, že jejich manželské soužití nedopadlo dobře, dvojice však i poté zůstala v přátelském styku. Ten trval v podstatě až do roku 2002, kdy Wilhelmová zemřela na rakovinu po šestileté nemoci.
Třetí
Do třetice všeho dobrého i zlého se dal dohromady s krásnou herečkou Evelynou Steimarovou. Dohromady se dali v průběhu společného angažmá ve Zlíně, tehdejším Gottwaldově. Ačkoli dvojice toužila pod dětech, ani v tomto případě jim osud nepřál. "Nešlo to, mohli jsme mít oba děti, ale bohužel ne spolu," svěřil se Frej v knize Herecká manželství. Po roce se jejich nenaplněný vztah rozpadl, to již Evelyna čekala dceru Vendulu s textařem Zdeňke Rytířem (†69) a Ladislav dceru Kristýnu s Věrou Galatíkovou.
Čtvrtá
Věra Galatíková byla tedy čtvrtou ženou Ladislava Freje, ale to, že spolu měli dvě děti (ke Kristýně přibyl ještě syn Láďa) Freje nepřimělo, aby si herečku vzal. Bránil se dlouho a jejich manželství bylo plné lásky i divokých zvratů. Nakonec Ladislav těžce onemocněl svalovou chřipkovou a paní Věra se o něj obětavě starala během hospitalizace. Tenkrát ji konečně požádal o ruku, protože Galatíková ještě nikdy vdaná nebyla a její rodině se to příliš nelíbilo. Nakonec spolu v manželství strávili spokojených 36 let, které ukončila až rakovina plic herečky v roce 2007.



Přečtěte si
fionora
26. 11. 2016 • 08:45

Nepříjemný,nesympatický člověk. Co na něm viděly?

defakto
9. 11. 2016 • 12:41

... prý prožili s Galatíkovou štastné manželství , až na to , že jí věčně s někým podváděl . Že jí tím trápil a ponižoval , to mu nevadilo. ... ale tu Gábinku by si mohl vzít , zdá se že se milují , za chvíli bude potřebovat pečovatelku , tak at má po něm aspon vdovský důchod.

daydee
14. 7. 2015 • 12:05

šmarjá, ta Steinmarová snad byla vdaná za každýho chlapa z branže

anitsalv2012
21. 1. 2015 • 18:32

Pravda, jako manžel nestál za nic a herecky žádný zázrak . Zato p.Galatíková byla paní herečka.

denia
31. 10. 2014 • 10:06

Dcera,kterou má s Galatíkovou je přesná kopie svého otce.Doufám,že jen podobou,snad má lepší charakter.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.