Nemocný Troška v příšerných bolestech vzkazuje: Nebojte se o mě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nemocný Troška v příšerných bolestech vzkazuje: Nebojte se o mě!

Místo úsměvů teď musí soustředit síly. Režisér Troška má velké bolesti.
Místo úsměvů teď musí soustředit síly. Režisér Troška má velké bolesti. (Foto: Aha! - Pavel machan, Alexandr Malachovský, koláž Ahaonline.cz)

Už dva týdny Zdeněk Troška (60) prakticky neslezl z nemocničního lůžka. Za vše může virový zápal plic spojený se zánětem pohrudnice! „Vůbec nevím, kde jsem k tomu přišel. Prostě najednou jako blesk z čistého nebe jsem onemocněl,“ svěřil se deníku Aha! populární režisér. Proslýchá se, že nebezpečný virus si mohl přivézt jako nemilý suvenýr ze zahraničí!

Kde se nebezpečným virem nakazil?

Troška byl letos dvakrát v Turecku. Jednou na dovolené, podruhé na podzim kvůli práci.
„Byli jsme tam na obhlídkách exteriérů pro Babovřesky 3, které chystáme na příští rok a část děje se bude odehrávat právě tam,“ přiznal režisér.

O tom, že se mohl virem v cizině, asi neuvažoval. Inkubační doba je totiž několik týdnů. Navíc může být virus z exotické země snesitelný pro tamní obyvatele, ale hůře zvladatelný pro turisty. U Trošky mohl propuknout v těžkou formu.
„Není to vyloučeno. Protože jestliže strávíte nějakou dobu v takové zemi, a to ještě na přelomu léta a zimy a jste třeba po chřipce oslabení, může se běžná viróza proměnit ve velmi těžkou. Když napadne dýchací systém, může to mít i fatální následky,“ řekl Aha! oslovený lékař.

Akutní bolesti a voda na plicích

Zdeněk Troška leží v jedné z pražských nemocnic, kam byl minulý týden převezen ze strakonického špitálu. Tam byl před skoro dvěma týdny odvezen s akutní bolestí na hrudi. Sám režisér přiznal, že šlo o nesnesitelnou bolest. Z původně uskřípnutého nervu na žebrech se ukázal náběh na těžký zápal plic a zánět pohrudnice. Dokonce měl vodu na plicích! Nebojte se o mě!

„Onemocnění je to neuvěřitelně bolestivé, nikomu bych to nepřál! Nicméně postižená plíce začíná reagovat, ale hluboké dýchání nebo mluvení je stále obtížné a únavné,“
postěžoval si Troška
, který je už z nejhoršího venku. Vyhráno však ještě nemá... Jak dlouho bude ještě v nemocnici, není jasné. „Jsem trpělivý, ono mi totiž nic jiného nezbývá. Vše za mě obstarává ochotný personál,“ pochvaluje si Troška. A svým věrným divákům prostřednictvím Aha! vzkazuje: „Jsem strašně unavený, ale nebojte se o mě!“





Přečtěte si
inocenta
2. 1. 2014 • 11:41

To je to, že dnečs hodně lidí virozy přechází a tak viry mutují a sílí. nezabírají antibiotika a léčba je složitá, dlouhá. Někdy to sedá na plíce hled, někdy až jako důsledek přecházení. pro někoho,kdo potřebuje jít na operaci a čeká na ni celé dlouhé měsíce, může být taková viroza osudová. Panu Troškovi přeji vše nejlepší do Novéího roku 2014.

topyr
10. 12. 2013 • 20:23

No já nevím... U těchhle lidí to s tou imunitou bývá hodně vachrlaté. Přeji panu Troškovi brzké vyléčení a ať bude ten špitál pro něj hodně brzy jen špatnou vzpomínkou!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.