5 nejdojemnějších seriálových úmrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

5 nejdojemnějších seriálových úmrtí

Nejdojemnější seriálová úmrtí
Nejdojemnější seriálová úmrtí (Foto: Aha! - ara)

Smrt Markéty Plánkové v Ordinaci v růžové zahradě má své slavnější předlohy. Připomeňte si pět nejdojemnějších seriálových úmrtí.

1. Doktor Štrosmajer - Nemocnice na kraji města

Smrt doktora Štrosmajera v podání Miloše Kopeckého (†73) by se s trochou nadsázky dala označit za nesmrtelnou. S dojetím jsme ji sledovali před třiceti lety, pohled na Štrosmajera, kterak s mnoha zavedenými kanylami v posledním díle seriálu podléhá infarktu, vhání slzy do očí i dnes po mnoha reprízách. „Holky, Štrosmajer zemřel!“ Tato věta v podání Zlaty Adamovské (54) stále zvoní v uších.

2. Doktor Skalka - Sanitka

Scéna, kdy si nenapravitelný sukničkář doktor Skalka Jiří Bartoška (66) zavěšený do lékařky Bereniky v podání Jany Švandové (66) jde nemocniční chodbou pro smrt, je nezapomenutelná. Krátce předtím, než se za ním nemocniční dveře definitivně zavřely, pronesl nesmrtelná slova: „Díky, chlapci, jeďte opatrně a zbytečně nehoukejte,“ instruoval ještě kolegy ze záchranky. „Jsem připraven se s vámi vznést, Bereniko,“ pronesl naposledy k Janě Švandové. Záběr je natočen v protisvětle, v němž oba mizí. Doktor Skalka nabídl své průvodkyni rámě, ale ve skutečnosti se opírá spíš on o ni.

3. Doktor Dalibor Frynta - Ordinace v Růžové zahradě

Smrt doktora Dalibora Frynty rozhodně patří mezi nejdramatičtější momenty v Ordinaci. Jan Šťastný (47) jako Dalibor Frynta dlouhé měsíce bojoval s rakovinou. Loni v říjnu si, smířen s brzkým koncem, nechal na zapřenou udělat eutanazii. Jeho umírání v blízkosti nejbližších dojalo nejen divačky, ale i herečky na place. „Myslím, že nás to nakonec sebralo úplně všechny,“ přiznává Anna Stropnická (24) alias Anička Fryntová. „Bylo to psychicky hodně náročné,“ netajila se Jana Stryková (34), představitelka sestřičky Kateřiny.

4. Strážník Toníček - Četnické humoresky

Brněnský herec Pavel Doucek (43) v roli Antonína Šebestíka, kterému nikdo neřekl jinak než Toníček, zahynul krátce před svatbou se svou milovanou Andělkou v podání Andrey Elsnerové (36). Čekali miminko a prožívali šťastné chvíle. Jeho náhlou smrt Andělka oplakala. Padl při výkonu služby, umíral ale v její náruči.
5. Sekretářka Olina - Pojišťovna štěstí

Pohled na zhrouceného lékaře v důchodu Karla Krause v podání Petra Nárožného (75), kterak se sklání nad tělem zesnulé lásky sekretářky Oliny, již ztvárnila herečka Evelyna Steimarová (68), trhal divačkám Pojišťovny štěstí srdce. Přestože dvouminutová scéna působí jednoduše a nabízí pohled na »spící« herečku, byla jednou z nejdražší v celém seriálu. Tvůrci na ni použili nejmodernější střihačskou techniku. „Nedýchat dvě minuty v kuse zkrátka nešlo,“ přiznala herečka.




Přečtěte si
pettrr
10. 12. 2013 • 21:34

Existuje i přírodní zabiják rakoviny, viz odkaz www.folaxan.com

rezacek
6. 12. 2013 • 09:22

A což teprve Kim-čong-il? Toho oplakával celý národ, dokonce povinně. Dnes se těším na ty orgie s gangsterem Mandelou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.