Vnučka Radovana Lukavského o jeho umírání: Byl jako tvrdé poleno, které ne a ne dohořet | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Vnučka Radovana Lukavského o jeho umírání: Byl jako tvrdé poleno, které ne a ne dohořet

Radovan Lukavský
Radovan Lukavský

Od smrti nezapomenutelného herce Radovana Lukavského (†88) uplynulo již 5 let, ale přesto na něj dennodenně vzpomínají jeho nejbližší. Hercův odchod byl velkou ztrátou pro jeho vnučku Kláru Kudlovou (36), která prozradila detaily dědečkova skonu.

S Radovanem Lukavským strávila vnučka hodně času a není divu, že s ním chtěla prožít i jeho poslední okamžiky. „Chodila jsem za ním každý den do nemocnice. Věděla jsem, že je na smrt připravený, i když si myslím, že měsíc před ní netušil, že brzy bude mrtvý. Bylo to dlouhé umírání. Byl jako tvrdé poleno, které ne a ne dohořet,“ svěřila se Kudlová Blesku.

Radovan Lukavský byl hluboce věřící muž a podle Kláry se smrti nebál. Když byl hospitalizován se zápalem plic, žertoval ještě na lůžku. „Když ho probudili z umělého spánku, tušila jsem, že je to probuzení pro rozloučení. Přesto byl samý vtip. Ptala jsem se třeba dědy, jestli se nechce položit...  A on mi na to řekl: Já nejsem položid, já jsem celokatolík!“

„On k tomu svému Bohu šel zvesela. Chtěl tam, už tam měl babičku, syna. Bylo to krásné umírání, děda uměl umřít,“ vzpomíná vnučka Klára.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.