Vendula Svobodová: Návrat do domu hrůzy! Do domu, o který brzy přijde... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vendula Svobodová: Návrat do domu hrůzy! Do domu, o který brzy přijde...

Jevany, středa 11.40
Jevany, středa 11.40 (Aha!: Josef Mašek)

JEVANY – V zarudlých a oteklých očích strach a zděšení. Slzy na krajíčku. Černá kšiltovka naražená hluboko do čela. Tak včera v 11.40 hodin dopoledne vypadal návrat Venduly Svobodové (34) do domu hrůzy. Po třech dnech opět vstoupila do vily, kde se v neděli odpoledne zastřelil její manžel, geniální skladatel Karel Svoboda (†68).

V zarudlých a oteklých očích strach a zděšení. Slzy na krajíčku. Černá kšiltovka naražená hluboko do čela. Tak včera v 11.40 hodin dopoledne vypadal návrat Venduly Svobodové (34) do domu hrůzy. Po třech dnech opět vstoupila do vily, kde se v neděli odpoledne zastřelil její manžel, geniální skladatel Karel Svoboda (†68). V domě přitom od pondělního rána neustále pracuje řada dělníků. Co se tam děje?

Zdrcenou Vendulu až před dům v Jevanech dovezl za asistence chůvy jejího syna Jakuba a další ženy ve svém terénním voze Kia Sorento její manažer a kamarád Janis Sidovský. Viditelně otřesené Svobodové musel Sidovský nejprve pomoci vystoupit z auta a pak ji dovedl až do domu. Za nimi do vily vešla i chůva a další Vendulina kamarádka. Asi za deset minut Sidovský z domu vylezl, otevřel si dveře do garáže a zajel se svým automobilem dovnitř. Po celou dobu do domu a z domu proudila řada dělníků. Někteří z nich vynášeli z domu role s linoleem, jiní dovnitř vnášeli dřevěné trámy. „Co je vám do toho,“ odpověděli na naši otázku, když jsme zjišťovali, co přesně v domě dělají.

Za dvě hodiny se vrata garáže otevřela podruhé a stříbrná Kia se Sidovským, Svobodovou i jejími kamarádkami na palubě z jevanského domu vyjela směrem na Prahu. Na konci ulice ale automobil ještě jednou zastavil. Vendula spolu s chůvou vystoupily a odešly do vilky, před kterou stály. Do vilky, kde by podle všeho měl být Vendulin syn Jakub. Zpátky do auta už se Vendula asi za deset minut vrátila sama. Sidovský pak nastartoval, a odjeli do Prahy. „Nemohla jsem tam prostě zůstat,“ přiznala Vendula, proč se odmítá ve svém jevanském domově zdržovat.
„To, že z místa tragédie odjela a dává se dohromady někde jinde, je velmi rozumné a pomůže jí to se s celou věcí lépe vyrovnat,“ říká psychiatr Jan Cimický.

Je ale docela možné, že Vendula se do jevanské vily nastálo nevrátí už nikdy. A důvodem nebudou jen nepříjemné vzpomínky. Podle dědického práva totiž dvě třetiny vily připadnou Svobodovým dětem z prvního manželství Janě a Petrovi. Před Svobodovou smrtí jim už totiž patřila podle katastru nemovitostí polovina jevanského domu. Druhá půlka pak patřila Karlu Svobodovi. Po jeho smrti se podle zákona rozdělí jeho podíl následovně – polovinu Svobodovy části domu zdědí Vendula, druhou si pak jeho tři děti rozdělí rovným dílem. Ve výsledku tak Vendule s Jakubem bude patřit pouhá třetina celé vily, druhé dvě třetiny budou majetkem Jany a Petra. Vendula si tak po třinácti letech života v jevanské vile asi bude muset hledat nové bydlení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.