Syn Svatopluka Skopala se v pohádce Duch nad zlato potatil! První role byla bolestná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Syn Svatopluka Skopala se v pohádce Duch nad zlato potatil! První role byla bolestná!

Poznali byste fešáka, který okouzlil princeznu? Tu v pohádce Duch nad zlato hraje Veronika Kubařová.
Poznali byste fešáka, který okouzlil princeznu? Tu v pohádce Duch nad zlato hraje Veronika Kubařová. (Foto Aha! – Roman Souček a archiv České televize)

První filmová role a hned zlomená ruka. Syn herců Svatopluka Skopala (62) a Lenky Skopalová (59) František (30) hraje ve vánoční pohádce Duch nad zlato tuláka Vojtu. A rovnou si při natáčení zlomil ruku. Režisér Zdeněk Zelenka (58) musel proto měnit záběry.

Natáčení se kvůli zraněnému herci zastavit nesmělo. Do jeho postavy Vojty se zamiluje samotná princezna. „Franta nemohl mít sádru, to bychom neutajili. Vyřešili jsme to ortézou. Pod kostýmem nebyla ani vidět, ale musel trochu zatnout zuby. Věřím, že ho ruka bolela,“ konstatoval Zelenka.

František Skopal přiznává, že se na jeho profesi podepsali rodiče. „Vyrůstal jsem v hereckém prostředí, asi mě to ovlivnilo,“ připustil herec. Při natáčení pro něj bylo největším zážitkem sledovat Viktora Preisse (66). „Možnost pracovat s ním byla úžasná,“ dodal. Právě Viktor Preiss pomohl režiséru Zelenkovi se scénářem. Vyšperkoval svou postavu ducha do nejmenších detailů. Například mu přisoudil roztomilý italský přízvuk. Taky radil v maskérně, jak ho mají pro roli upravit.

Pohádka je hvězdná celá. Přitroublého krále hraje Jan Hrušínský, hamižnou dvorní dámu Jiřina Bohdalová a princeznu Veronika Kubařová. V roličkách všiváků se objeví Martin Dejdar, Miroslav Táborský, Miroslav Vladyka, Oldřich Vlach a Radek Holub.

Pohádku uvede ČT na Štědrý den v hlavním vysílacím čase.



Přečtěte si
honzina
29. 12. 2013 • 06:01

byla

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.