Záhadná sebevražda moderátora Tesaříka (†53) a jeho manželky (†54): Co je v dopise na rozloučenou? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Záhadná sebevražda moderátora Tesaříka (†53) a jeho manželky (†54): Co je v dopise na rozloučenou?

Bývalý moderátor s manželkou spáchali sebevraždu.
Bývalý moderátor s manželkou spáchali sebevraždu. (Nový Čas)

V pondělí večer zavolali obyvatelé domu v Záhrebské ulici v Bratislavě policii. Domem se totiž šířil nesnesitelný zápach, který vycházel z bytu v druhém poschodí. Když dveře muži v uniformách otevřeli, objevila se před nimi scéna jako z hororu.

Bývalý moderátor Československé televize Bronislav Tesařík a jeho žena Alena leželi slušně oblečení v posteli. Podle všeho zemřeli už před týdnem. První vyjádření policie bylo pochopitelně velmi opatrné. „Za jakých okolností došlo k úmrtí osob, je předmětem vyšetřování,“ řekl webu pluska.sk policejní mluvčí Michal Szeiff.

Stejný slovenský web také uvedl, že byt byl zcela prázdný a kromě postele, na které leželi, v něm nebyl žádný nábytek. Co je však důležitější, mrtví prý nechali dopis na rozloučenou. Byť zatím nebyl obsah obálky zveřejněn, všichni věří, že v něm manželé objasní, proč ze světa odešli. Policie našla v bytě také doklady manželů a závěť.

Rituální vražda nebo prosté zoufalství?

Nikdo zatím netuší, proč manželé ze světa odešli. První informace mluvily o jakési rituální sebevraždě, čemuž měl nasvědčovat prázdný byt a duchovní literatura, kterou policie našla. Záhadou však zůstává i to, proč těla našli v Záhrebské ulici. Manželé totiž už dva roky bydleli na jiné adrese! „Chodili si sem jen pro poštu,“ řekl webu pluska.sk soused, podle kterého mají po otci byt na Petržalce. Sousedé také tvrdili, že pár měl už dlouho rodinné problémy a často se hádali.

Spekulacemi se to teď jen hemží. Mluví se o obrovských dluzích, ve skutečnosti ale měli dlužit jen zhruba 2000 eur, tedy asi 55 tisíc korun. Je taková částka důvodem k sebevraždě? Mluví se také o tom, že mohlo jít o vraždu a následnou sebevraždu.

Bronislav Tesařík pracoval ve veřejnoprávní televizi v dobách Vladimíra Mečiara, moderoval také akce strany HZDS. Jeho manželka pracovala jako neuroložka v několika bratislavských nemocnicích.

Přečtěte si
atramka
21. 11. 2013 • 11:26

Bol to celkom fajn moderátor a naozaj je to akési záhadné....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.