Michal Tučný: Poslední kovboj je zlatý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Michal Tučný: Poslední kovboj je zlatý!

Michal Tučný byl začátkem devadesátých let sice už šedivý, ale stále měl svůj typický klukovský výraz.
Michal Tučný byl začátkem devadesátých let sice už šedivý, ale stále měl svůj typický klukovský výraz. (: Supraphon)

PRAHA – »Poslední kovboj« Michal Tučný (†48) je nesmrtelný! V březnu si sice připomeneme už dvanácté výročí smrti naší country hvězdy, ale jeho písničky nadále žijí. A pořád je o ně velký zájem!

»Poslední kovboj« Michal Tučný (†48) je nesmrtelný! V březnu si sice připomeneme už dvanácté výročí smrti naší country hvězdy, ale jeho písničky nadále žijí. A pořád je o ně velký zájem! K lednovým Tučného nedožitým šedesátinám dokonce vydalo hudební vydavatelství Supraphon Music už druhý výběr jeho největších hitů, dvojalbum Michal Tučný Best of No. 2, které přináší 48 velkých hitů.

V loňském roce vyšlo Tučnému nejen jeho první DVD s televizními videoklipy, ale i první dvojalbum největších hitů Best of Michal Tučný. Jeho prodej byl natolik dobrý, že brzy získalo Zlatou desku Supraphonu a k jeho nedožitým šedesátinám vyšlo druhé dvojalbum toho nej, co naše country legenda nazpívala. A jak ukazuje prodej, i toto dvojalbum Posledního kovboje bude brzy zlaté.

„Se značkou Supraphon vydal Michal Tučný celkem deset řadových alb, která jsou dodnes trvalou hodnotou v katalogu české country. Na druhou část roku plánujeme k vydání speciální CDkomplet všech jeho supraphonských řadových alb,“ přiznal deníku Aha! Vladan Drvota ze Supraphonu.

Michal Tučný se vyučil prodavačem, poté vystudoval střední ekonomickou školu, ale od roku 1969 se živil zpíváním ve známé skupině Greenhorns. Od roku 1974 působil se skupinou Fešáci a po šesti letech si založil vlastní kapelu Tučňáci a vydal se na sólovou dráhu. Tu zahájil albem Poslední kovboj, které pojmenoval podle stejnojmenného hitu.

Od roku 1997 je na konci srpna s úspěchem pořádán vzpomínkový festival Stodola Michala Tučného v jihočeských Hošticích, kde zpěvák v posledních letech svého života i s rodinou bydlel.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.