Libuše Šafránková a Josef Abrhám: Milenci díky Landovskému! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Libuše Šafránková a Josef Abrhám: Milenci díky Landovskému!

Libuše Šafránková a Josef Abrhám byli chováním kolegy zaskočeni.
Libuše Šafránková a Josef Abrhám byli chováním kolegy zaskočeni.  (Foto Roman Souček, ČTK, ara)

Nebýt Pavla Landovského (77), z Libuše Šafránkové (60) a Josefa Abrháma (73) se možná nikdy nestali milenci. Jak se píše v knížce Herecká manželství, právě Landovský Libušce sehnal její první pražský byt.

„Byla to krásná ženská a nepamatuju si, že by se někomu u nás v divadle nelíbila. A tak když mi řekla, že má problémy s bydlením, ucítil jsem svoji šanci. Kterej chlap by tohle neudělal,“ smál se Pavel Landovský při vzpomínkách na mladinkou Libušku.


Díky známostem se tehdy podařilo Landovskému pro kolegyni byt sehnat. „Já to s těma ženskejma na národních výborech prostě uměl,“ chlubil se. Odměny v podobě přízně půvabné herečky se ale nedočkal. „Když jsem se dozvěděl, že se k ní nastěhoval Abrhám, pěkně mě to nadzvedlo,“ vyprávěl Landovský. „Vždycky když jsme se pak potkali, tak jsem mu nezapomněl říct, že by mi měl platit nájem. Ale je hezký, že jim to takhle vyšlo,“ dodal.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.