Eva Pilarová přiznává: Když ji »Walda« poprvé slyšel zpívat, znechuceně odešel… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Eva Pilarová přiznává: Když ji »Walda« poprvé slyšel zpívat, znechuceně odešel…

První setkání nedopadlo zrovna nejlépe...
První setkání nedopadlo zrovna nejlépe... (ara, koláž Ahaonline.cz)

Zpěvačka Eva Pilarová (74) neměla jednoduché začátky. I když později nazpívala s Waldemarem Matuškou (†76) mnoho duetů, jejich začátky nebyly jednoduché. Společné setkání dokonce začalo docela velkým trapasem.

První konkurz Evy Pilarové v divadle Šlitra a Suchého byla jedna velká náhoda. „Do divadla mě přivedl jistý hudebník, kontrabasista Milan Pilar. Ke konkurzu mě dostal podvodem. Řekl, že si jde něco vyřídit do divadla, abych šla s ním, a když jsme vešli, oznámil dvěma pánům, že přivedl tu zpěvačku z Brna, jak slíbil. Ti dva pánové, jak jsem později zjistila, se jmenovali Jiří Suchý a Jiří Šlitr,“ vzpomíná Pilarová v Blesku.

A během tohoto nestandardního konkurzu došlo i na první setkání s jejím budoucím kolegou Waldemarem Matuškou. Jen ale tenkrát její pěvecký výkon neocenil a dal jí to patřičně najevo. „Při zmíněném konkurzu seděli v hledišti další dva pánové, jeden s brýlemi, druhý s knírem. Brýlatý se při mém zpěvu se silným brněnským přízvukem strašně smál, ten kníratý zhnuseně odešel. Jak jsem se později dozvěděla, byli to Karel Štědrý a Waldemar Matuška,“ popisuje zpěvačka první setkání.

Následující rok spolu prý vůbec nemluvili. Zásadní obrat přišel v době, kdy se Matuška rozhodl s Pilarovou nazpívat Lásku nebeskou a upřednostnil ji tak před Hanou Hegerovou. Slavná éra společných duetů mohla začít.



Přečtěte si
ropuchaninka
22. 12. 2013 • 16:59

No hlavne Evi ze vsecko se libilo Fidelovi Castrovi!!!To je to nejdulezitejsi v tve kariere vid??????

aha-aha
11. 11. 2013 • 13:36

Já znechuceně přepínám cokoliv odkud se line neskutečně protivný skřehot Pilarové. A to jak v minulém století, tak i dnes.Má nejen protivný hlas, ale i výraz a neskutečně zlý pohled.Brrrrrrrrrrrrrrrr !!!

hufnagll
11. 11. 2013 • 12:40

Nevím k čemu je nám dnes taková informace.Já Matušku nemusel nikdy.Hlavně nám popište ty K.Vary,to by bylo zajímavější.A cáká a cáká žejo

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.