Mrtvicí utrpení Novotného teprve začalo: Musí znovu na sál, levá tvář je nehybná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Mrtvicí utrpení Novotného teprve začalo: Musí znovu na sál, levá tvář je nehybná!

Podle Pavla Novotného se otcův stav lepší, přesto musí podstoupit další neurologickou operaci.
Podle Pavla Novotného se otcův stav lepší, přesto musí podstoupit další neurologickou operaci. (Foto: Aha! - Jindřich Mynařík, Hana Kalvachová, koláž Ahaonline.cz)

Podezření z opilosti, které před týdnem zachránilo v letadle život moderátorovi Petru Novotnému (66), bylo na dlouhou dobu poslední štěstí, které baviče potkalo. Je ochrnutý na levou část tváře a ruku, i když se podle slov syna Pavla jeho stav zlepšuje. Ale asi ne dost, protože bývalý vůdce Fešáků musí podstoupit další důležitý zákrok.

Ať budou následky jakékoliv, smrt už oblíbenému vtipálkovi nehrozí. "Důležité je, že doktoři říkají, že už jim takzvaně neuteče. První tři dny měli strach z krvácení do mozku, to se ale nepotvrdilo. Od té doby je táta den ode dne lepší," svěřil se Super.cz Pavel Novotný. Jenže v nemocnici se dozvěděl, že tátu čeká ještě jedna neurologická operace.


"Informaci o operaci mám od pana primáře. Ale jaká by měla být, to netuším. Pravděpodobně se to bude týkat jeho levé tváře, kterou má po té mozkové příhodě méně pohyblivou,“ prozradil Novotný mladší. Na moderování může prý Petr Novotný zapomenout, přesto se stav pacienta zlepšuje.
"Kdybych ho viděl poprvé, budu vyděšen. Ale optikou zážitku, když jsem ho spatřil krátce po mrtvici, udělal za týden neuvěřitelný pokrok. Už i pravou tvář, která mu krátce poté ochrnula, rozhýbává,“ dodal podrobnosti Pavel Novotný.



Přečtěte si
tajna1509
6. 11. 2013 • 11:59

v cesku je kazdy po mrtvici na pul tela ochrnuty s tim uz nikdo nic neudela ale v Potoguaru v italii je je specialni jednotka na mrtvice a skoro nikdo neni ochrnuty -vlastni rodinna zkusenost

aja10
6. 11. 2013 • 10:37

Když někdo napíše co se Vám nelíbí tak ho smažete???Pane Novotný/Pavle/ tak to moc nesnesete

joudajoudovy
6. 11. 2013 • 07:05

soracek, pani novotna je zrejme lesni diva, neznala internetu ci tisteneho media. zde se mohla vse dozvedet a rodina nemusi mlzit. mlady mekta je ve svem zivlu, dlouho snil o titulnich strankach....

nemocna
6. 11. 2013 • 02:34

Nevím proč hned každý odsuzuje že člověk je opilý nebo pod vlivem alkoholu, mnohým kolemjdoucí ani nepomůžou že jej odsoudí jo ten je ale ožralý, ale ve skutečnosti to tak nemusí vůbec být a jde mu o život, Novotný nebyl napitý i když si to mnozí mysleli a mnozí myslí i ted přitom tam nebyli, Novotný měl příznaky mrtvice motání, špatná koordinace pohybu, zadrhání řeči, nemoci mluvit, ochrnuté svalstvo, nesoustředěnost, ztráta paměti apod. každý člověk má různé tyto příznaky, každému je však zle a vystrašený co se s ním děje, potřebuje rychle zdravotní péči, tak né si nevšímat a odsoudit jej, ale zjistit jak to je a pomoci, nikdy nikdo neví kdy může být v té situaci sám a vidět jak kolemjdoucí nepomůžou mají různé narážky, jej ještě víc deprimují a zdravotní stav horší, tak neodsuzujte druhého, nebudte bezohlední a pomozte

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.