Yvetta Simonová (85): Tajná operace srdce! Šlo o život… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Yvetta Simonová (85): Tajná operace srdce! Šlo o život…

Fotografie
Fotografie (internal)

Hudební stálice překvapila. Yvetta Simonová, která právě dnes oslaví 85. narozeniny, totiž před dvěma týdny tajně prodělala operaci srdce. „Dali mi budík, přestože jich mám doma dost,“ žertuje zpěvačka.

Na začátku října jí ale do zpěvu nebylo. Nepříjemná slabost a nepřirozená únava dohnaly jinak vitální Yvettu k obvodní lékařce a ta se zhrozila. Naměřila Simonové velmi nebezpečně nízký tlak. „Okamžitě vyřkla slovo kardiostimulátor. A rychle. Mně se do toho nechtělo. Nejsem zvyklá na zdravotní problémy, nemocnicím jsem se vždycky vyhýbala,“ přiznala zpěvačka. Nebylo ale zbytí. Šlo o život, srdce už nestíhalo.

Když ji po operaci propustili, sedla si doma hned ke klavíru. „Vzala jsem dva tři tóny a zkusila, jestli můžu zpívat. Šlo to,“ pochvaluje si Simonová. Dnes ví, že udělala pro své srdce to nejlepší. „Už po týdnu jsem vystoupila s Josefem Zímou a teď ve čtvrtek jsem taky zpívala. Cítím se dobře, únava je pryč,“ libuje si zpěvačka. Jediné, co ji mrzí, že kvůli nedávné operaci ještě nesmí cvičit. Byl to totiž přes 40 let její denní rituál.

Autor:  Hana HÖSCHLOVÁ

Přečtěte si
kinty
5. 11. 2013 • 08:34

Co je na ní tajného,Simonová je důchdkyně , má svůj věk, tak prodělala operaci,která je běžná,má to dneska kdekdo, Aha asi nemá o čem psát.

2alsata
4. 11. 2013 • 21:46

Kardiostimulátor mají tisícovky lidí, nikdo z toho nedělá příběh, jenom AHA z toho dokáže už nadpisem udělat drama.

travina
4. 11. 2013 • 18:47

Zase Aháci neví o čem píší. Toto nebyla žádná operace, kardiostimulátor už se dává i ambulantně, maximálně, když ten člověk žije sám, tak v nemocnici zůstane pouze přes noc.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.