Postránecký krmí Švormovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Postránecký krmí Švormovou!

Václav Postránecký dává na jevišti Libuši Švormové napít čaje.
Václav Postránecký dává na jevišti Libuši Švormové napít čaje. (: agentura Harlekýn)

PRAHA – Legendy se vracejí na místo činu! Po několika letech se totiž znovu na stejném jevišti setkají Václav Postránecký (62) a Libuše Švormová (71). „Tahle hra Moje teta, tvoje teta… mi dala pěkně zabrat. A já doufám a chci věřit, že se nebude mazlit ani s diváky.

Ani já jí zpočátku nemohl přijít na chuť, ale neházel jsem flintu do žita a posléze si ji zamiloval,“ svěřil se deníku Aha! herec a tentokrát i režisér Postránecký.

A jak vzpomíná na svoji první hereckou zkušenost s Libuší Švormovou? „Poprvé mi byla partnerkou právě v Městských divadlech pražských. Libuška je pro mě nositelka nepotlačitelného ženství, velké inteligence a navíc obrovského smyslu pro humor. Ovšem chtít po ní, aby mi hrála devadesátiletou stařenu, byla ode mě drzost,“ směje se herec, který oblíbenou herečku přímo na jevišti i krmí.

Přestože je hra, která vznikla v produkci agentury Harlekýn Václava Hanzlíčka, postavena na černém humoru, jedná se relativně o laskavou komedii pojednávající o tom, co vše může vyhrát naprostý smolař. Text divákům naservíruje mimo jiné i dojemnou podívanou a jedno úžasné tajemství. Premiéra je naplánována v Divadle ABC již na 18. února.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.