Natáčení Slunce, seno… Tučný natáčení protrpěl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Natáčení Slunce, seno… Tučný natáčení protrpěl!

Michal Tučný si natáčení příliš neužil.
Michal Tučný si natáčení příliš neužil. (koláž Ahaonline.cz)

Na hlavě klobouk, košile, džíny s laclem a na nose brýle, tak si Michala Tučného dodnes pamatují fanoušci. Řadu krásných let se svou rodinou prožil na chalupě v jihočeských Hošticích, kde se natáčela slavná komedie Zdeňka Trošky Slunce, seno…

Vesnice byla na nohou. To tu ještě nebylo. Všude kamery, technici, štáb, desítky cizích lidí, hluk, od rána do večera… Klidná víska rázem připomínala spíše rušné Las Vegas. A tenhle filmařský blázinec a kolotoč okolo něj, to hvězda country neprožívala moc s pochopením. „Taťka měl rád svůj klid, hodně koncertoval, a když už měl volno, chtěl mít prostě klid a odpočívat,“ vysvětlila Míša.

Jinými slovy, slavný zpěvák trpěl. Vadil mu kravál a bordel, který si den co den objevoval. „Měl svůj oblíbený rituál, puštěnou televizi, rádio a u toho si číst noviny, slavná trojkombinace, to bylo jeho. A když mu ji někdo narušil, byl naštvanej,“ dodala Míša Tučná, ta si jako dítě naopak filmování užívala.

V prvním díle Slunce, seno, jahody (1983) si dokonce zahrála v komparzu! „Trávili jsme tam celé prázdniny, tak jsme si řekli, proč ne. Dostávali jsme 40 korun za jeden natáčecí den a to bylo tehdy strašně moc peněz,“ zavzpomínala s úsměvem.

Chalupu v Hošticích si rodina Tučných pořídila v roce 1979, koupili jí od pratety Zdeňka Trošky, s kterým je zase seznámila Helena Růžičková.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.