Moderátorka Markéta Fialová: KONEC! Její pořad televize ruší... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Moderátorka Markéta Fialová: KONEC! Její pořad televize ruší...

Markéta Fialová končí.
Markéta Fialová končí. (Foto: Aha – Dalibor Puchta, TV Nova, koláž Ahaonline.cz)

Nejistota a strach teď obcházejí Markétu Fialovou (42). Co nevidět se rozloučí se svým místem. Noční Televizní noviny na Nově se kvůli nízké sledovanosti ruší.

Spolu s Fialovou přijdou o místo v noční zpravodajské relaci také Petra Svoboda (30) a Emma Smetana (25). „Po 22. hodině je diváky preferována zábava v podobě nezpravodajských pořadů. V souvislosti s tímto faktem TV Nova vychází vstříc přání diváků a nahrazuje Noční Televizní noviny,” vysvětlila deníku Aha! programová ředitelka Alex Ruzek.


Přestože televize ubezpečuje, že trojlístek moderátorek přesune do různých relací Televizních novin, budou na Nově zřejmě brzy padat hlavy. „Takový počet moderátorek je pro televizi příliš. Zvlášť když ubyl jeden pořad,” prozradil deníku Aha! dobře informovaný zdroj z televize.

Vrcholy a pády Markéty Fialové

1993 až 2001
Svou kariéru začínala jako pomocná redaktorka v České televizi. V roce 1993 přešla do tehdy nově vzniklé televize Premiéra (později Prima), kde působila osm let – až do svého nástupu na mateřskou dovolenou – jako moderátorka.

2005
Po mateřské se stala tváří Novy. Markéta moderuje s Karlem Vořískem hlavní zpravodajskou relaci v nejsledovanější televizi.

Listopad 2005
Dočasně se stahuje z obrazovky. Důvodem je vážné onemocnění krvetvorby, kvůli němuž musela na půl roku podstoupit léčbu.


2006 až 2012
Markéta stejně jako její parťák bodují v anketách popularity. Moderátorka se několikrát umístila na předních příčkách.

Listopad 2012
Nastává zlom. Kvůli údajné spolupráci Voříška s StB televize stáhla z obrazovky i Markétu Fialovou, s níž mnoho let tvořil nerozlučnou dvojici.

Konec listopadu 2012
Po třítýdenní pauze se Markéta vrací zpátky na televizní obrazovku. Dostala na starost prezidentský speciál Televizních novin Cesta na hrad.
 
Prosinec 2012
Zpátky v Televizních novinách! Alespoň na dva dny v týdnu, kdy nezvykle hlásí zprávy sama. Za Voříška televize ještě nenašla náhradu.

Únor 2013
Pod Markétou Fialovou se třese židle. Důvod? V rozhovoru pro MF Dnes si dovolila kritizovat svého zaměstnavatele za přístup k Voříškově kauze.

Březen 2013
Rozhodnuto! Markéta definitivně přišla o svého parťáka. Karel Voříšek skončil na Nově. Potřebný čas na očištění svého jména mu televize nedopřála.

Říjen 2013
Začínají další obavy. Noční Televizní noviny, které uváděla Fialová, po více než dvou a půl roce končí...



Přečtěte si
kikina000
11. 7. 2014 • 17:40

Johanko, vy jste šéf dramaturg, nebo jakou máte pozici v Tv Nova, že tak vše víte? Nebo Vám to nakukal bulvár.... Nikdo z nás, nemůže soudit jak to bylo.. ale paní Fialové je mi líto, mě je velice sympatická. A pan Voříšek ? Možná Nova lituje, koho se to zbavila.. zrcátka se mu jen hrnou...Přeji paní Fialové hodně zdravíčka a úspěchu. Nemám ráda Hrdličkouvou...

johanka
24. 10. 2013 • 10:22

johanka
24. 10. 2013 • 10:21

Žádný strom neroste do nebe. Paní Fialová zradila svého dlouholetého kamaráda, pana Karla Voříšla. Ten na ni v době její dlouhodobé nemoci čekal, nechtěl zprávy moderovat s jinou moderátorkou a čekal, až se paní Fialová uzrdaví a vrátí. To bylo gesto skutečného kamaráda. Ale když měl problémy on, paní Fialová se na něho vykašlala a přestala si pamatovat, ža pan Karel je její kamarád..... Takže já to té paní docela přeju a těší mě, že pan Voříšek dostal šanci na Primě

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.