Smutný Václav Neckář: Ničí ho úmrtí kamaráda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Smutný Václav Neckář: Ničí ho úmrtí kamaráda!

Zpěvák po zádušní mši v kostele kondoluje vdově Heleně Rytířové.
Zpěvák po zádušní mši v kostele kondoluje vdově Heleně Rytířové. (Roman Souček, Pavel Machan Ringier Axel Springer / Paparazzi)

Měl by jásat a věnovat se oslavě zítřejších sedmdesátých narozenin. Místo toho ale Václava Neckáře (69) čekají další smutné chvíle. Chystá se na třetí tryznu za svého zesnulého kamaráda a textaře Zdeňka Rytíře (†69). „Musím sebrat všechny síly,“ svěřil se zpěvák.


Místo, aby Václav zapíjel své zítřejší kulatiny, připravuje se na vystoupení na památku slavného textaře. Skupina Mefisto, kterou zakládal Karel Svoboda (†68) spolu se Zdeňkem Rytířem, slaví 50 let od svého vzniku. Unikátní koncert je věnovaný právě památce zesnulého textaře. Vedle dosud žijících rokenrolových ikon Pavla Sedláčka (72), Viktora Sodomy (68) či Karla Kahovce (66) vystoupí jako hosté právě Neckář, Karel Vágner (71) a Olga Matušková (65). „Bude to hodně těžký,“ přiznal Neckář. V hledišti pražského Divadla U hasičů usedne 28. října i vdova Helena Rytířová (62) s dcerou.

Slzy za kamaráda

Zoufalství nad ztrátou věrného kamaráda přemohlo Neckáře už na Rytířově pohřbu. „Děkuju ti za všechny písničky, které jsi pro mě složil,“ ujal se zpěvák slova na obřadu ve strašnickém krematoriu. „Je moc složité říct, co cítím,“ dodal dojatý Vašek nad rakví. I když ho Rytířova smrt velmi zdrtila, přišel pak i na zádušní mši do kostela svatého Cyrila a Metoděje v pražském Karlíně. A nyní ho čeká už třetí tryzna za skvělého textaře.



Autor:  Hana HÖSCHLOVÁ

Přečtěte si
sugarbitter
22. 10. 2013 • 12:48

Sesypat se, stejně jako je sebevražda, není povoleno. Život se musí bojovat a dobojovat, a pokud možno na úrovni. Stárnutí zdá se zvládá málokterý kumštýř .K životu patří smrt a nikdo tu není na věky, zvláště když zemře starší člověk, je to normální.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.