Nejchudší Výměna manželek očima psycholožky: Kdo rodinu pohřbil? Tomáš, Lenka nebo droga?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nejchudší Výměna manželek očima psycholožky: Kdo rodinu pohřbil? Tomáš, Lenka nebo droga?!

Tomáš a Lenka živořili v bytě 1+1. Teď už nejsou spolu.l
Tomáš a Lenka živořili v bytě 1+1. Teď už nejsou spolu.l (TV Nova, koláž Ahaonline.cz)

Výměna manželek, kterou v pátek odvysílala Nova, se postarala o malý poprask. Televize totiž proti sobě postavila finančně zajištěnou rodinu z Prahy a rodinu z Otrokovic, kde musí každou korunu nejméně třikrát otočit. Protože takto v Česku „živoří“ stále více rodin, není divu, že se krmení dětí konzervami stalo žhavým tématem…

Lenka a Tomáš Mikovi z Otrokovic. Tahle rodina (toho času před rozvodem) se stala sociálním tématem číslo jedna. Žili s dvěma dětmi (2 a 1) ve startovacím bytě 1+1 a měli 500 Kč na týden na jídlo. Není divu, že u nich dokázalo k neshodám, které po natáčení vyvrcholily tím, že nepracující Tomáš od své rodiny utekl a nechal ji na holičkách. Na děti teď muž, který nemá práci, pochopitelně nepřispívá… Jak to celé vidí psycholožka?

„Partnerský vztah se už v době natáčení ocitl v rozpadu. Je na nich vidět, jak hrozně těžké je budovat rodinu bez zajištěného příjmu,“ řekla Nedělnímu Blesku psycholožka Marta Boučková. Ta ale také nevidí chybu jen v Tomášovi, který zvolil před zapeklitou situací útěk od rodiny.

„Zatímco Tomáš volí cestu nejmenšího odporu, Lenka se snaží vnést do své rodiny řád a pravidla. Jenže neví, jak na to, a tak zvyšuje hlas,“ říká psycholožka, které se také nelíbilo, že Lenka zakazovala Tomášovi, aby vzal práci na živnostenský list. „Jsou v situaci, kdy potřebují peníze a jakýkoliv výdělek je lepší, než sedět doma,“ tvrdí Boučková, podle které by Lenka měla nechat Tomášovi pozici živitele rodiny za cenu, že si on sám rozhodne, jak svou rodinu uživí.

Psycholožka ukázala také na další věc, která v rodině zjevně nehraje. „Je zvláštní, jak opakují, kolik mají týdně na jídlo, ale přitom se ani slovem nezmíní, kolik utratí za cigarety. Pokud totiž ve dvou vykouří krabičku denně, měsíčně to dělá minimálně 1500 korun,“ upozorňuje na fakt, který také nadzvedl řadu televizních diváků. Droga, kterou cigarety jsou, zkrátka dokáže sociálně velmi slabé rodiny notně poznamenat.



Přečtěte si
oliiiii3
2. 11. 2013 • 02:21

Konzervy jsou take dost drahe, kdyby si matka koupiula kousek masa tak by ji to vyslo levnejc a kolinka maji i za 15 kc. A urcite by to detem chutnalo vic nez neaka konzerva. Cigarety ty jsou drahe ale povedena mamca mysli jen na sebe at si najde alespon nekde uklid, nebo jeji manzilek by se mohl alespon postarat co to jsou za rodice. Nebo nejsou babicky aby alespon donesli ovoce nebo jogurty. Deti potrebuji vitaminy , asi tak neak jako mama tu jeji cigaretu. Ze se rodice nestydi.

denda04
24. 10. 2013 • 08:52

přesně tak ,kdo má na cigarety toho nelituji( jen ty děti) matka vidí jen sebe tím pádem okrádá své děti vařit z konzerv ???? připadala jak mimoza ani úklidu moc nedala je líná , čisto může mít v skromně vybaveném bytě

karolinak
22. 10. 2013 • 11:24

Přesně tak,na jídlo nemají,ale cigárko si neodpustí.Podotýkám,že bohužel občas si zakouřím i já...né v bytě,né před dětmi a přesto nemůžu vidět rodiče,kteří svůj zlozvyk drží klidně u kočárku.At jsem na koupališti nebo třeba na pouti,je to děs.Máma vláčející dítě s cigárem na dětské akci,kouřící rodiče v ZOO,v autě...Cigareta se stává součástí těch dětí jako rohlík,nedivím se,že dnes 12letý kouří,protože se dospělí chovají SOBECKY

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.