Nejchudší Výměna manželek: Čtyřčlenná rodina v 1+1 má 16 korun denně na jídlo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nejchudší Výměna manželek: Čtyřčlenná rodina v 1+1 má 16 korun denně na jídlo

Osmá řada Výměny manželek se sociálně slabou rodinou.
Osmá řada Výměny manželek se sociálně slabou rodinou. (TV Nova)

Nový díl Výměny manželek, který vysílá Nova už v pátek večer, konečně ukázal v plné nahotě to, jak žije řada rodin (i těch mladých) v České republice. Čtyřčlenná rodina Mikových žije ve startovacím bytě 1+1 a na jídlo mají někdy 500 Kč, jindy 1000 Kč na měsíc. Všichni jedí konzervy a děti snad ani neznají ovoce a zeleninu.

Do sociálně slabé rodiny Lenky (29) a Tomáše (28), kteří v maličkatém bytě vychovávají dvě děti (1 a 2) přijde na výměnu Nikol z dobře situované rodiny žijící ve čtyřpokojovém bytě v Praze. Není divu, že zejména ona je tím, jak se v Otrokovicích přežívá, zděšena. Aby toho nebylo málo, tak Tomáš, který má nově s Nikol strávit deset dnů, už zjevně svou ženu Lenku nemiluje. Hovoří o ní naprosto hanlivě, shazuje ji na každém kroku. Tvrdí, že je nemožná.

Video se připravuje ...

Jablkem sváru jsou však nejčastěji peníze, které ani Tomáš nedokáže vydělat – je také nezaměstnaný a pobírá 7000 Kč měsíčně. Celkem má tak rodina čtyřčlenná rodina příjem 15 000 Kč měsíčně. Není divu, že jim mnoho peněz nezbývá.

Boj s penězi

Hned po seznámení s rodinou se všetečná Nikola začala zajímat, jak to je s obsahem skříně, který se jí pro rodinu s dvěma dětmi zdá nedostatečný. „Ty máš ještě jinde věci? By mě zajímalo, v čem budeš chodit, když nefunguje pračka. Jsem si přivezla pomalu víc věcí, než mají tady všichni dohromady,“ říká Nikola.

Video se připravuje ...

Tomáš se tvářil překvapeně, když vyrazil s Nikolou na nákup. „Nikola utratila za nákup asi 500 Kč a říká, že je to jen do zítřka, my nakupujeme levně ze dne na den.“ Manželka Lenka pak na kameru ještě dodala. „Někdy máme na měsíc 500 Kč, někdy 1000 Kč, někdy 2000 Kč, záleží, co musíme ten měsíc všechno platit. Za stovku koupím čtyři konzervy a mám čtyři obědy.“ Situace rodiny je opravdu zoufalá, přesto je z našeho pohledu velmi zarážející, že jak Lenka, tak Tomáš vesele kouří... Copak mají cigarety zadarmo?

Připadá vám to smutné? Rodinu z Otrokovic trápí i další, mnohem závažnější problémy! Sledujte Ahaonline.cz, už brzy Vám přineseme další informace, dříve než televizní vysílání.



Přečtěte si
darina1
21. 10. 2013 • 08:25

Tohle nechápu já jsem to neviděla jen ty upoutávky. ten chlápek by letěl. takového nefakčenko bych nasnesla. já i při mateřský jsem si dokázala najít úklid.

vuhp
19. 10. 2013 • 10:28

Bylo mne rodiny paní Lenky líto.Snad se z výměny poučí a budou se víc snažit.

winterfreshka
19. 10. 2013 • 09:04

Děsná rodina,nejhorší jsou chudáci děti.Hlavně že vykuřujou.Paní pak přepočítává vaření na konzervy.Fakt blbka k pohledání,on povaleč línej jakbysmet .Věřím,že se dají dohromady a udělají si ještě 1 dítě Takhle takoví totiž přemýšlí!!

drakoska11
19. 10. 2013 • 08:06

Konečně jsem viděla i video. Milá Lenka kromě toho, že o sebe vůbec nedbá, je i naprosto neschopná. Pokud bych věděla, že mám v cizí kuchyni příští den vařit, nestyděla bych se zeptat jak obsluhovat sporák a jiné spotřebiče.. I když jsem prvně přijela k synovi, musela jsem se zeptat.. Jenže na to je ona asi příliš flegmatická a nebo líná! Hodně mi vadilo ji to, že není přístupná žádné kritice a nebo diskusi. Myslím, že skončí hodně špatně..a právem.

mnpv
19. 10. 2013 • 07:50

Tady je jasně vidět proč jedni jsou chudáci a druzí se mají dobře. Ti první lehce přihlouplý pár, bez energie, neschopný samostatného života. Druhý pravý opak. Za komunistů by měly obě rodiny stejně, to byl bor.del. Brrr. Jen těch dětí je mi líto, jelikož budou opakovat to, co se naučily doma. Jedny se uměly narodit a z těch druhých budou zase jen socky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.