Jiří Schmitzer: Zhnusen po posledním filmu. Už nechce nikdy natáčet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jiří Schmitzer: Zhnusen po posledním filmu. Už nechce nikdy natáčet!

Jiří na smrtelné posteli.
Jiří na smrtelné posteli. (Foto: Fakon, ara )

Před kamerami umíral dlouhých 26 dní. Skoro měsíc žil Jiří Schmitzer (63) ve zlobě, nenávisti, beznaději i strachu ze smrti. Po tom, co kvůli novému českému filmu »Jako nikdy« prožil, se herec s definitivní platností rozhodl, že se na filmová plátna už nikdy nevrátí!

Řekl, že už nikdy nechce hrát ve filmu. Přesto se po roce přemlouvání Jiří Schmitzer nakonec rozhodl jinak. „Nejspíš nemohli sehnat nikoho jiného, kdo je tak hubený a vypadá, že během několika málo dní zemře,“ vtipkoval na svou adresu před premiérou herec.


„Nechtěl hrát už ani v tomto filmu. Hrozně dlouho to odmítal, pořád mi vysvětloval, že to nemůže dělat, že je unavený, zhnusený. Tvrdil, že už nikdy ve filmu hrát nebude, že ho filmaři štvou, že lžou. A že bude hrát jenom svoje koncerty. Takže to byl možná jeho poslední film,“ prozradil režisér snímku Zdeněk Tyc.
Jiří Schmitzer ve filmu umírá na rakovinu. Muže, který nenávidí svůj život a všechny, kdo se kolem něho jen mihnou, ztvárnil až s neuvěřitelnou autentičností. Jako by to snad ani nehrál... 



Přečtěte si
namhal
8. 11. 2013 • 14:11

Vloni v Lázních jsem měl možnost se zúčastnit rádoby pěveckého vystoupení pana Schmitzera. Ubohost a hnus ze všech stran jeho vystoupení.

mnpv
17. 10. 2013 • 14:41

Aby ti za to rouhání osud opravdu nenatrhl p.r.d.e.l.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.