Radovan Lukavský: Vrací se na jeviště! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Radovan Lukavský: Vrací se na jeviště!

Poprvé od smrti syna se Lukavský objevil minulou středu na tiskové konferenci k cenám Thálie, kde se pozdravil i s Václavem Postráneckým.
Poprvé od smrti syna se Lukavský objevil minulou středu na tiskové konferenci k cenám Thálie, kde se pozdravil i s Václavem Postráneckým.  (Aha!: Dalibor Puchta)

PRAHA – Když Radovan Lukavský (87) držel 16. ledna v náručí umírajícího syna Ondřeje (†57), určitě nečekal, že by mohl mít ještě někdy z čehokoli radost. A přece: tak jako tisíckrát předtím, i tentokrát podá pomocnou ruku svému legendárnímu herci divadlo!

Když Radovan Lukavský (87) držel 16. ledna v náručí umírajícího syna Ondřeje (†57), určitě nečekal, že by mohl mít ještě někdy z čehokoli radost. A přece: tak jako tisíckrát předtím, i tentokrát podá pomocnou ruku svému legendárnímu herci divadlo! Radovan Lukavský opět našel důvod proč žít!

Už začátkem února se totiž Radovan Lukavský po zdravotní přestávce vrátí do Národního divadla do hry Cyrano z Bergeracu, kde ztvárňuje postavu D’Artagnana. „V průběhu týdne jsme s panem Lukavským jednali o jeho dalším působení v Národním divadle. Chtěli jsme ho hlavně po té rodinné tragédii uklidnit, aby se nestrachoval, že kvůli němu bude snad zrušené nějaké představení. Dočasně jej zastupuje Vladimír Brabec, ale v únoru se pan Lukavský k naší radosti do Zlaté kapličky vrací,“ říká mluvčí činohry Národního divadla Tomáš Staněk. Dodává, že už při nastudování hry režisér Michal Dočekal bral ohled na Lukavského věk a zdravotní problémy, proto by neměl nastat žádný problém.

„Pan Lukavský se vrací? Tak to budu šťastný jako blecha! Absolutně bez legrace, je to bezvadnej, moudrej chlap, který krásně zestárl a je tou nejlepší spojnicí s tradicemi Národního divadla a naší mladší generací,“ rozplývá se herec David Matásek, který na hlavní české scéně vystupuje po boku Radovana Lukavského jak v Cyranovi, tak v Lucerně. Ani nedávná smrt jediného syna Ondřeje (†57) tak herce a recitátora Radovana Lukavského nezlomila. Při jeho pondělním pohřbu na něm sice bylo vidět, že ho ztráta milovaného jediného potomka zdrtila, ale přesto se zdá, že v sobě ještě našel špetku vůle, aby se s nepřízní svého údělu porval.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.