Syn Josefa Vinkláře Adam prozradil: Táta měl jedno přání, než zemřel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Syn Josefa Vinkláře Adam prozradil: Táta měl jedno přání, než zemřel...

Josef Vinklář a jeho syn Adam
Josef Vinklář a jeho syn Adam (Profimedia.cz, Aha! - Zbyněk Pecák, koláž Ahaonline.cz)

Když toho muže potkáte a podíváte se mu do obličeje, do pár vteřin budete mít jasno. Uvidíte totiž neuvěřitelně laskavé oči Josefa Vinkláře (†76). Jeho syn Adam má i ústa herecké legendy. Brzy se objeví i v novém Kameňáku 4.

Adam říká, že rysy měl vždycky po tátovi. „Teď jsem přibral 20 kilo, a když se kouknu do zrcadla, vidím skutečně tátu,“ řekl Blesku muž, který na premiéru Kameňáku 4 dorazí s maminkou Ivankou Devátou. Komedie, která navazuje na Troškovu trilogie, není první hereckou zkušeností Adama. Už si střihnul epizodní role ve Velmi křehkých vztazích nebo v Dokonalém světě. Do Kameňáku se dostal na pozvání produkce a bude hrát trochu přihlouplého tělocvikáře.

Syn slavného herce také prozradil, proč herectví nestudoval. Tvrdí, že by se na DAMU nedostal bez pomoci táty, který ale z duše nenáviděl jakoukoliv protekci. Adam se proto vyučil truhlářem. Teď dělá podlahy a parkety, zároveň nicméně hledá lepší práce. Stihl už se oženit i rozvést. Z manželství má dva kluky. Přiznává, že je po otci cholerik.

Vinklář prý před synem více než měsíc tajil, že má rakovinu. Když už musel s pravdou ven, nabrala nemoc rychlý spád. „Operovali ho, ale nepovedlo se to. V nemocnici už zůstal a za čtrnáct dnů byl konec. Pamatuji se, že den před smrtí jsem mu přinesl pomeranče, byl v pohodě a chtěl, aby mu moje přítelkyně na druhý den uvařila vepřo knedlo zelo. Už se ho ale nedočkal,“ řekl smutně Adam.



Autor:  ph

Přečtěte si
denia
11. 1. 2014 • 16:54

Podoba??? Hahaha,ani trochu Spš k mamince paní Ivance. Jinak ať se drží svého kopyta.Herců je jak máku a dobrých.Tam si ani neškrtne.A to poslední přání,to může napsat jen hlupák.Možná měl chuť na knedlovepřozelo,ale určitě to nebylo to,nač v posledních chvílích myslel.To spíš přemyšlel,proč je tenhle synek takový trotl. Rodiče byli jiná třída -ale to se občas stane i v nejlepších rodinách.

pettrr
18. 10. 2013 • 21:57

Existuje i přírodní zabiják rakoviny, viz odkaz: www. folaxan.com

lukreciaborgia
10. 10. 2013 • 15:44

Autor článku Pecák má kobylí oko.Ten vůbec není podobný na svého otce.Proč chce hrát,když nemá školy?Je vyučen stolař-truhlář,tak myslím,že by se uplatnil lépe jako stolář-truhlář a né jako herec.To,že rodiče byli herci ještě neznamená,že děti jsou po nich.Je nemožný chlap,špatný herec a žádný otec.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.