Inna "Marfuša" Čurikovová oslavila sedmdesátku: Co to tenkrát jedla pod stromem v Mrazíkovi? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Inna "Marfuša" Čurikovová oslavila sedmdesátku: Co to tenkrát jedla pod stromem v Mrazíkovi?

Inna Michajlovna hýří dobrou náladou, i v pokročilém věku zůstává aktivní.
Inna Michajlovna hýří dobrou náladou, i v pokročilém věku zůstává aktivní. (Foto: ara)

Jedna z nejvýraznějších hereček sovětského, později i ruského filmu Inna Čurikovová oslavila neuvěřitelnou sedmdesátku! Sympatická herečka, kterou paradoxně u nás známe z role nesympatické Marfušky v Mrazíkovi, si zachovává pozitivní přístup k životu. I proto by jí leckdo její věk nehádal.

Respektovaná Inna Michajlovna si vydobyla úctu svým působením na předních ruských divadelních scénách i účinkováním v množství úspěšných filmů. Provdala se za světoznámého režiséra Gleba Panfilova (79). Právě ten nechal svou životní partnerku zahrát v drtivé většině svých slavných filmů. Vzpoměňme pro příklad na filmy Romanovci, Válečná romance, Mrtvé duše, Úzký most, Ohněm se nepřebrodíš, Vassa Železnova či Idiot...

U nás je ovšem dodnes oblíbená hlavně kvůli své roli rozmazlené Marfuši v každoročně vysílaném Mrazíkovi. Vedle nevlastní sestry Nastěnky zkrátka blednou všechny její televizní, filmové i divadelní role dohromady. Na roli v pohádce vzpomněla v rozhovoru pro Markízu. Jistě si i vy vzpomínáte, jak sedí Marfuša pod stromem, cpe se, pije a čeká na děda Mráze, aby jí našel ženicha a bohatě obdaroval.

"Když jsem dřepěla u stromku, měla jsem jíst jablka. Ale podstrčili mi cibuli, a tak jsem ji musela chroupat a ještě se tvářit, že je to šťavnaté jablko! Slzy mi tekly," směje se po téměř padesáti letech.  Dokonce ani mléko, které popíjela, nebylo pravé, šlo jen o obarvenou vodu. "Ale bylo to fajn. Tolik jsem toužila hrát Marfušku a hrozně moc jsem si přála, aby se mnou byl režisér spokojen," dodala Inna Michajlovna Čurikovová." A my přejeme všechno nejlepší!!!



Přečtěte si
lipno
8. 10. 2013 • 09:28

To jste nám toho řekli! Roli dostala hlavně proto, že uměla nejlépe louskat ořechy!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.