Alice Bendová: Naše cesta k miminku? Vaškovi spadly trenýrky a bylo... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Alice Bendová: Naše cesta k miminku? Vaškovi spadly trenýrky a bylo...

Alice si těhotenství užívá. Jediné, co ji trápí, je prý náhlý nedostatek oblečení odpovídající velikosti.
Alice si těhotenství užívá. Jediné, co ji trápí, je prý náhlý nedostatek oblečení odpovídající velikosti. (: Martin Přibyl, Dalibor Puchta, archiv)

Je to jeden z nejstabilnějších párů v českém showbyznysu – Alice Bendová (33) je krásná herečka, kterou můžete vídat třeba v seriálech Letiště nebo Velmi křehké vztahy (bývalá Rodinná pouta). Václav Benda (32) je podnikatel ve stavebnictví.

Teď čekají své první miminko... Jak moc se Alici i Vaškovi změnil život? A jak se připravují na příchod potomka?

Je to pár let, kdy vstoupil do módní galerie návrhářky Heleny Fejkové známý fotograf Jadran Šetlík. Alice, která vystudovala Střední uměleckoprůmyslovou školu, obor nábytek a interiér, tam tehdy pracovala. Šetlíkovi se zalíbila, a tak s ním Alice nafotila první reklamní fotografi e...

Velmi rychle se začala prosazovat v modelingu a především v reklamě. V roce 1997 si jí všiml režisér Petr Nikolaev, Alice si odbyla první filmový debut a odstartovala své úspěšné období.

O rok později přišel další osudový zvrat, seznámila se s o dva roky mladším nadějným hokejistou Václavem Bendou. „Vaška jsem vídala u nás doma, byl kamarádem mé sestry a mé nejlepší kamarádky Báry. Byl o dva a půl roku mladší, on mi vykal a já mu tykala. Pak jsme se viděli na sestřiných narozeninách a měsíc nato jsme spolu začali chodit,“ vzpomíná Alice.

Od té doby se už cesty Alice a Vaška nerozešly. Vašek postupně omezoval hokejovou aktivitu a začal s tátou podnikat ve stavebnictví. Šestiletý vztah nakonec vyústil v roce 2004 svatbou.

Ten samý rok začala Alice hrát v »primáckém« seriálu Rodinná pouta a její kariéra letěla strmě vzhůru. Přibyly také filmové role a stále častěji se objevovaly otázky, kdy přijde potomek. Odpověď přišla v lednu, kdy Alice oficiálně potvrdila své těhotenství. „Vyloženě jsme to s Vaškem neplánovali. Mimčo jsme oba chtěli, a tak jsem jednoho dne přestala brát antikoncepční prášky. Počítala jsem s tím, že to třeba za půl roku až rok přijde. A to jsem se spletla. Vášovi prostě spadly trenýrky a bylo to,“ usmívá se Alice.

Tři dny s hlavou v oblacích

Říká se, že ženy vycítí, že jsou v jiném stavu. „Já jsem vycítila nadýmání. Tak jsem šla k doktorovi. Říkal, že test je negativní, že je to jen klasická porucha cyklu. Tak jsem to nechala být. Když jsem se ale nadýmala asi měsíc a ještě se mi jeden den udělalo zle od žaludku, udělal jsem si test doma a šup, bylo to tam,“ říká Alice.

Lékař potvrdil těhotenství o tři dny později. „Celé tři dny mi to lítalo hlavou. Nicméně je něco jiného, když vám doktor řekne, že máte v bříšku miminko, že je uhnízděné. První, co jsem chtěla vědět, bylo, kolik měří centimetrů. A doktor na to: Myslíš milimetrů? A já: Ne, centimetrů! Jeho odpověď zněla – Má 3,9 milimetru, Álo!“

Alice s Vaškem a celou rodinu měla velkou radost, ale i obavy, aby miminko udržela, co bude jíst a jak o sebe pečovat. Takže vše pomalu začala zjišťovat od sestry, která už těhotná byla, nebo od maminky.

Každý se jich ptá, jestli to bude kluk, nebo holčička. „Jsme samozřejmě zvědaví. Ano, každý nám říká, ať si to necháme jako překvapení, ať to nezjišťujeme. Jenže já to asi nevydržím. Takže to s Vaškem budeme vědět, ale neřekneme to,“ říká a dodává, že je jí jedno, jestli to bude kluk, nebo holčička. Hlavně ať je miminko zdravé...

A jak se bude jmenovat? „První chlapecké jméno, které mě napadlo, byl Adrian. Pro holčičku zase manžel navrhl jméno Linda, Možná, že u toho i zůstaneme.“

Život úplně naruby

Těhotenství přináší změny. Alici se změnil celý její život. „Já jdu do všeho naplno, takže dříve to bylo natáčení, focení, rozhovor a zase natáčení, pak ještě s Vaškem do bárku a návrat ve čtyři, pět ráno. Teď nechodím nikam, jediné co mě zajímá, jsou večeře – jídlo. Navíc po desáté hodině ani nemám sílu. Bolí mě záda, když sedím, bolí mě záda, když stojím, moc se těším do postele. A s bříškem není moc hezké se ukazovat. Jestli ale budu pozvaná na večírek, tak tam na chvíli půjdu, jinak mě to nezajímá.“

Každá žena, která hodně pracuje jako Alice, si říká, jak to asi bude v tom těhotenství? Pracovat, nebo ne? „Pokud je člověk zdravý a cítí se dobře, není důvod nepracovat. Chci být mezi lidmi, chci, aby děťátko bylo veselé a společenské. Teď ale momentálně točím tři seriály, čeká mě fi lm a moderuji pořad Trendy. Mám toho mnohem víc než dosud. Pro mě osobně se toho při natáčení moc nezměnilo, horší to je pro kameramany a kostymérky. V některých mých rolích nechtějí, aby těhotenství bylo vidět.“

I táta je šťastný

I pro Václava Bendu bylo manželčino těhotenství příjemným překvapením. „První, co jsem pocítil, bylo štěstí a nadšení. Možná o procento víc bych si přál kluka, ale i z holky budu mít obrovskou radost. Na rozdíl od Alice mě miminko zatím neomezuje. Mohu sportovat a dělat věci, které jsem dělat i předtím. Jenže tím, že Alice se musí omezovat, omezuji se i já a pomáhám jí,“ říká Vašek.

Alice si myslí, že bude skvělý táta. „Dovedu si představit, jak se o miminko stará, jak ho přebaluje. Může se stát cokoliv, například si zlomím nohu, a je třeba, aby chlap všechno uměl. Vždyť je to naše společné dítě.“

Malá Bendová nebo Benda junior bude podle obou rodičů hajzlík. „Vašek bude jako rodič rozmazlující a já taky, takže budeme mít pěkného hajzlíka. Chci, aby naše dítě bylo osobnost, takže musíme vychytat tu hranici, co dítě smí a co už je na zákaz.“

A co sexuální život Alice a Vaška? Změnil se? „Ne, vůbec ne,“ říká Alice, „je pořád stejně báječný.“

Jeden den Alice, skutečný a vysněný...
Skutečný den, středa 24. 1.

„Vstávali jsme s Vášou v půl osmé ráno. Byla sněhová kalamita, a tak jsme měli pěkný kalup, abychom stihli dojet na pražské nádraží Holešovice, odkud nám v 9.26 hodin odjíždělo Pendolino do Ostravy. Ve vlaku jsem si ještě pročítala scénář a po telefonu dodělávala toto povídání pro Nedělní Aha!, na které jsem v týdnu neměla čas. Na nádraží nás naložilo auto, odvezlo nás do studia. Rychle jsme natočili, co bylo třeba. Ve tři jsme zase stáli na nádraží a o jedenáct minut později seděli ve vlaku do Prahy. Pak jsem ještě musela na produkci Velmi křehkých vztahů a s velkou slávou jsem dorazila v deset večer domů.“

Ideální den

„Spím do devíti hodin, pak se pomalu a v klidu vypravím. Nemusím se líčit ani česat. Odjedu na natáčení a točím maximálně šest až osm obrazů, tedy čtyři, maximálně šest hodin. Pak si zajedu na těhotenskou masáž. Po ní si mě vyzvedne Váša, jdeme spolu na večeři a pak rovnou domů.

Alice a těhotenství v seriálech

Těhotenství je pro většinu žen požehnáním, ne už tak pro tvůrce seriálů. Pokaždé se musejí rychle rozhodnout, zda těhotenství přisoudí i seriálové postavě, kterou těhotná herečka hraje. Jak tomu bude u rolí Alice Bendové?

Velmi křehké vztahy
(těhotenství NE)

V seriálu Velmi křehké vztahy Alice hraje mrchu Simonu a podle scenáristek se k ní těhotenství nehodí. Proto se v tomto seriálu těhotenství maskuje a nebude nikdy vidět.

Letiště
(těhotenství ANO)

Taťána, jak se postava ztvárněná Alicí jmenuje, obchoduje s památkově chráněnými předměty a bude taktéž těhotná.

Hop nebo trop
(těhotenství NE)

Vzhledem k tomu, že scénář k novým dílům seriálu byl už napsaný, došlo pouze k drobným změnám časového plánu natáčení. Ze začátku se těhotenství Alice bude maskovat a některé scény se budou dotáčet až po porodu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.