Miloš Kopecký plánoval sebevraždu! Ale byl na to srab... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Miloš Kopecký plánoval sebevraždu! Ale byl na to srab...

Herce léčil známý psychiatr Miroslav Plzák.
Herce léčil známý psychiatr Miroslav Plzák. (Reprofoto kniha Můj život s Mildou)

V nejhorším stádiu nemoci ležel Miloš Kopecký (†73) celé dny na posteli. Herec nedokázal spát, jíst, hýbat se. Kvůli těžkým depresím chtěl spáchat sebevraždu. Jednu ze svých milenek dokonce oslovil s plánem společného odchodu ze světa. Chtěl, aby se otrávili. Na skok z okna prý byl podle vlastních slov příliš velký srab!


Pro jeho manželku Janu Kopeckou (69) to byly hodně těžké chvíle. S maniodepresivní psychózou svého muže se seznámila krátce po svatbě. „Spouštěly ji úplné maličkosti,“ líčí Jana. „Šlo o naprosto běžné drobné konflikty, později se přidávaly záležitosti související s pubertou naší dcery Báry. Taky míval pocit, že nemá dostatek práce a že se rodina ocitne v materiální nouzi,“ prozrazuje v knize »Můj život s Mildou« Kopecká.

Citlivého herce srazila na kolena například menší role ruského bojara ve hře Car Fjodor v pražském vinohradském divadle. Kopecký měl jen pár slov na začátku a na konci. Musel hodiny čekat nalíčený a oblečený v rekvizitárně. Tuto roli považovat za potupu. „Postihlo ho kvůli tomu velké maniodepresivní trápení. Zdravotní stav se zhoršil natolik, že musel odpoledne před představením na elektrické šoky,“ svěřila se Jana. I když elektrošoky herci pomáhaly, začal se jich časem bát. „Odmítal je, protože se domníval, že mu zhoršují paměť,“ vysvětluje Kopecká. Čas od času ji lékaři, k nimž patřili psychiatři Cyril Höschl (63) a Miroslav Plzák (†85), potěšili tím, že o ní muž mluví moc hezky. Prý ji má moc rád a nazývá ji světicí. „Věřila jsem jim, ale jaká bych já mohla být světice? Žila jsem ve stálém strachu, že deprese zase udeří. Byla jsem - jako on - jejich otrokyní,“ vzpomíná na těžké chvíle soužití se slavným hercem Jana.

Co je maniodeprese?
Medicína uvádí dvě hlavní příčiny maniodepresivní psychózy: dědičnost a ztrátu blízkého člověka v mládí. Miloš Kopecký měl oboje. Nemocí trpěl jeho otec a maminka zahynula jako židovka v koncentračním táboře v Osvětimi. Milošův otec jí k tomu dopomohl tím, že se s ní dal rozvést, aby nepřišel o svou kožešnickou živnost. „Když deprese odezněly, přišlo období manie. Dobýval ženy, zářil ve společnosti, hýřil nápady,“ vzpomíná na svého zesnulého muže Jana Kopecká.



Přečtěte si
pavucinka
2. 11. 2013 • 15:02

NA NÁVRH K EXEKUCI DÁVÁ RAZÍTKO SOUD, A EXEKUTOR JEN PROVEDE EXEKUCI. VMÉM PŘÍAPDĚ TO BYLA EXEKUTORKA DOST SLUŠNÁ OSOBA A DOSTÁLA SLIBU. , NA ROZDÍL OD MÉ PODRAZÁCKÉ AD OHAVNÝ ZÁŽITEK. ÚČELOVÁ EXEKUCE. NESKUTEČNÉ. MAFIE TU VLÁDNOU A PENÍZE TU VLÁDNOU.NĚKTEŘÍ JSOU NESKUTEČNĚ HAMIŽNÍ.A BEZE STUDU..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.