Petr K. zůstane v Egyptě navždy! Naděje návratu zhasly, české úřady jsou laxní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Petr K. zůstane v Egyptě navždy! Naděje návratu zhasly, české úřady jsou laxní

Petr K. si zoufá
Petr K. si zoufá (Ladislav Křivan Ringier Axel Springer / Blesk)

Egyptský prokurátor rozhodl, že Petr K. nadále nesmí opustit zemi. Český občan navíc již v srpnu podepsal dokument, ne jehož základě ho mohou egyptské úřady zadržovat nekonečně dlouho, protože tam žádný termín není. České ministerstvo zahraničí prý nemůže nic dělat a teprve zvažuje, že se bude zajímat o výklad egyptského zákoníku.

Další nekonkrétní informace od egyptských i českých úřadů

Veškeré předchozí dohody hovořící o 3. říjnu byly prý jen ústní a neměly žádnou oficiální platnost.  „Neodletím! Já už nemám slov. Nechápu, kde naše úřady vzaly to datum, když to není pravda,“  naříkal Petr K. nad informacemi Blesku ohledně neplatných slibů. „Nemusí zůstat dříve zmiňovaný měsíc. Čeká se prý na lékařskou zprávu z pitvy,“ říká mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová.

Spolupráce prý není možná

A proč na řešení situace nespolupracují ministerstva zahraničí obou zemí? Prý nemohou. "Jsou na tom stejně jako my. Jde o vnějšího pozorovatele událostí, prokuratura je totiž samostatný úřad," říká Grohová. "Chceme se na právní stránku podrobněji podívat, abychom mohli s egyptskou stranou komunikovat," odhaluje nový nápad ministerstva jeho mluvčí.

Ať nic nezkouší, prokuratura ho nepustí

Cestovní kancelář Blue Style by dokonce byla ochotná Petra K, přepravit zpět do země. „My Petra K. rádi převezeme do Česka, bohužel dostat se do letadla musí na vlastní zodpovědnost,“ říká Petr Slaný z cestovky. A Grohová k tomu říká: "Určitě mu nechci radit cokoliv zkoušet, je to velká zodpovědnost. Prokuratura ho totiž nepustí."



Přečtěte si
belaa
5. 10. 2013 • 11:29

ty kretene vol si koho chces ale ja budu volit komunisti .hovado ubohy .jdi do ***e blbecku

belaa
5. 10. 2013 • 11:27

tady je bordel na entou..on tam uz musi zustat navzdy

prroud
4. 10. 2013 • 19:27

Ne,jsem jen pracovitej clovek ,spis tak v duchu premejslinm co jsi zac a k cemu jsi vlastne dobrej,se svym slovnikem,kterej ukazuje tvou pribliznou inteligenci,k cemu takovej clovek muze bejt statu a spolecnosti vlastne prospesnej?Zacinam si tak lehce skladat stripky proc jsme tam kde jsme,s takovym materialem

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.