Šampion Roman Šebrle: Promluvil o střevních potížích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šampion Roman Šebrle: Promluvil o střevních potížích!

Romana Šebrle
Romana Šebrle  (koláž Ahaonline.cz)

Na stadionech neměl svého času konkurenci a posbíral několik medailí. I tak má vysloužilý sportovec a tatínek Roman Šebrle (38) starosti jako každý jiný.

Jeho výkon zhoršoval zprvu nenápadný nepřítel – střeva. Nakonec se s těmito problémy potýká dlouhodobě. „Už asi deset let mám chronický zánět střev. Jednou za pár let přijde, díky práškům zase odezní, ale nikdy se nedá odhadnout, kdy to se to ozve. V roce 2003 jsem měl natrénováno na světák, ale pak šla najednou výkonnost dolů, netušil jsem proč,“ svěřil se desetibojař magazínu Instinkt.

„Vždycky, když se povedla příprava, šlo to nahoru v závodech. Tentokrát ne. Pak mě začalo strašně bolet břicho. V noci jsem šel na záchod a měl jsem krev ve stolici. Nejdřív jsem si říkal, že jsem něco špatného snědl. Na internetu jsem zjistil, že když je tam krev, máte jít hned k doktorovi. Tak jsem šel,“ vzpomíná sportovec na dramatické chvíle.

„Ta nemoc není žádná tragédie, prášky pomůžou, ale sezona je ztracená. A vždycky mě to oslabilo,“ vysvětluje dále Šebrle. Přitom si jako vrcholový sportovec dával před závody na jídelníček pozor. Mimo sezonu si ale dopřává a jeho rekord je neuvěřitelných 31 knedlíků.

 



Autor:  mpa

Přečtěte si
joynkaa
4. 10. 2013 • 09:13

aha. Za peníze si koupí zdraví..

anezat
4. 10. 2013 • 08:17

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.