»Kokta« z Talentu, který rozbrečel Slávika: Měl šílené dětství! Výsměch, nepochopení a samota! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

»Kokta« z Talentu, který rozbrečel Slávika: Měl šílené dětství! Výsměch, nepochopení a samota!

Mirek se komponováním hudby a zpěvem už pár let živí.
Mirek se komponováním hudby a zpěvem už pár let živí. (Facebook Mirka Sýkory)

Životní příběh, ze kterého se derou slzy do očí, si nese semifinalista soutěže Česko Slovensko má talent Miroslav Sýkora (25). Silnou vadu řeči mu v útlém dětství způsobilo pouhé setkání s otcem. Dnes nedokáže vyslovit kloudně jedinou větu a táta o něho nestojí. Miro je ale ochotný mu i přes všechny útrapy odpustit.

Z příběhu mladého zpěváka zůstává rozum stát. Není schopen normální řeči, zazpívat ale dokáže i ta nejkrkolomnější slovní spojení. Ani on sám si to nedokáže vysvětlit. „Nechápu to, je a vždycky tomu bylo prostě tak. Hudba ale odjakživa byla mým útočištěm, vyhledával jsem ji, když mi nebylo dobře, miluji ji a ona mě léčí,“ tvrdí Mirek, který dodnes žije pouze s matkou. „Nemám sourozence, moc jsem si je přál, ale vyrůstal jsem pouze s maminkou ve Strede nad Bodrogom,“ prozrazuje mladý talent.

Dětství neměl Miro vůbec jednoduché. Nebyl mu ani rok, když se jeho rodiče rozvedli. Otec o něj nejevil zájem, navštívil ho poprvé až v jeho třech letech a způsobil mu trauma, které se s Mirem vleče celý život. „Když se táta loučil, dostal jsem prý záchvat pláče, zmodral jsem a do mozku mi neproudilo dost kyslíku. Od té doby zadrhávám,“ vypráví Mirek.

I když přiznává, že jeho otec má lví podíl na jeho zdravotní stavu, odpustil mu. „Kdyby se chtěl se mnou sejít, nebudu se bránit. Ale asi bychom si neměli o čem povídat. Neozval se ani po mém vystoupení v televizi,“ říká Mirek, který se stále potýká s nepochopením lidí. „Už jsem si zvykl, ale prožil jsem si stresující období. Lidé reagovali různě, mnohdy mě nechtěli přijmout a nerozuměli mému problému. Teď už je to lepší,“ přiznává talentovaný Sýkora.



Přečtěte si
core69
5. 10. 2013 • 18:17

Autore článku, kdo Vás přijal na místo redaktora ? Měl byste vědět, že můřete psát cokoli, ale je nutné zachovávat každímu člověku ÚCTU a respekt. Přál bych Vám, podobný zážitek pro zuměnu na Vaší kůži. Předvedl jstze se jako sociální a také morální chudák, mně byste nestál ani za ránu pěstí !!!

repro
2. 10. 2013 • 11:21

autor VYHODIT !!! VYSMÍVAT SE SLOVNĚ POSTIŽENÉMU ČLOVĚKU JE NEETICKÉ ZVĚRSTVO NEHODNÉ NI BULVÁRU!! Ven s ním!!!

znojmacka
2. 10. 2013 • 10:58

..autora článku - kvůli tomu nadpisu- patří řádně a dlouze profackovat. Nemám ráda hrubších slov, ale někdo, kdo je schopen začít nadpis posměšným - "kokta" a pak smysl nadpisu rozvíjet slovy o výsměchu, nepochopení.. ..je prašivej ha.jzl. Mirkovi přeju hodně štěstí a když začal zpívat, tak jsem nechápala, jak "valil"- že člověk- (kromě autora tohoto článku)- soucítí s druhým je asi normální a i proto mu přeju štěstí.. ALE ! - hlas má opravdu skvělej a textově i melodicky to odzpíval jak z CD.. Fandím panu Mirkovi, aby vyhrál tuto soutěž a hlavně- ať vyhraje v životě a povznese nad bl.by typu pisatele článku.

lpitriska
2. 10. 2013 • 07:42

lpitriska
2. 10. 2013 • 07:42

naprostý souhlas

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.