Strýc herečky Morávkové: Milionář žije na smetišti. Dano, zasáhni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Strýc herečky Morávkové: Milionář žije na smetišti. Dano, zasáhni!

Jan Morávek žije v totálním nepořádku.
Jan Morávek žije v totálním nepořádku. (Foto: Aha! - Martin Hurda)

Jak jsme již nedávno upozorňovali, má herečka Dana Morávková (42) v rodině opravdu divného pavouka. Bratr jejího otce Jan Morávek (62) žije v obci Vrchoviny na pozemku se zanedbaným domem, který je zcela zasypán odpadky. O Jana se nikdo nestará a nedávno ho prý odvezla policie a zabezpečila dům proti vykradení. Nejspíš ho odvezli do nemocnice, možná na psychiatrii.

Strýc se lidí straní

Ve vsi u Nového Města nad Metují pana Morávka všichni dobře znají a jeho prapodivnému životnímu stylu se již nediví. Soused Václav Škalda říká: " Je to podivín. Straní se lidí. Nemá ani telefon. Jiný starousedlík zase vysvětluje: "Žije tu sám, máma mu umřela. Byla to babička Dany. Jak je ale možné, že skončil v moři odpadků a vypadá to u něj jako na smeťáku?

Má o kolečko víc

Sousedé se shodují, že by mu měl někdo pomoci. "Honza potřebuje pomoc, ale pomoc si nenechá," myslí si Škalda a jeho maminka doplňuje: "On nemá o kolečko míň, ale spíš víc.  Je chytrý, ale jaksi jinak." Trpí prý poruchou osobnosti. Před revolucí ale pracoval na celkem zodpovědných pozicích jako mistr v mlékárně a vedoucí zeleniny.

Milionář z chatrče

Jan Morávek ale rozhodně není žádny chudák, který by měl trpět hmotnou nouzí. Kupříkladu nedávno prý prodal 12 hektarů půdy za milion korun a ve vsi má i další nemovitost o poznání v lepším stavu s opravenou střechou. "Na dům tu bylo pár zájemců, ale Honza neprodal. Peníze nepotřebuje. Když byl naposled v hospodě, měl s sebou odhadem 30 tisíc. Přitom oběd přijde na 60 korun. A alkohol nepije," uzavírá Václav.



Přečtěte si
colombina
30. 9. 2013 • 14:57

ty máš opravdu zamlženo v hlavě

zamlzena
30. 9. 2013 • 14:09

Pokud je to jeho, tak je to obyč.bordelář. Ale bezdáků /bezdomovců/ přibývá, protože když si nějaký privilegoaný zamane dostat váš majetek, tak není vyloučeno,že ho vždycky dostane, že se důvod najde a instituce vyhoví. Je třeba reformy zákonů, jinak se občan musí začít bát.

marie60
30. 9. 2013 • 11:33

Jak má Dana zasáhnout, když její strýc nikoho nechce poslouchat ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.