Skvělý Bohuš Záhorský (†74): Rozvod i svatba v pokročilém věku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Skvělý Bohuš Záhorský (†74): Rozvod i svatba v pokročilém věku

Vlasta Fabiánová
Vlasta Fabiánová (Foto: Aha!, ara)

Představitel mnoha skvělých postav se nesmazatelně zapsal do  podvědomí diváků napříč generacemi. Jako mladý nadšenec začal v Divadle V+W a poté přešel do Národního divadla, kde zůstal po celý život. Málokdo ví, že se oblíbený představitel bodrých chlapíků a roztomilých dědečků rozváděl jako senior. S druhou ženou se oženil, když mu bylo pětašedesát.

Ještě za první republiky, kdy si jako fanda moderní avantgardy nechal říkat Bóža Horský, potkal svou první ženu Věru. Moc jim to ale neklapalo, tak se velmi brzy nechali rozvést. Do dalšího chomoutu se herec nehnal, až za dvacet let potkal svou další velkou lásku Vlastu Fabiánovou (†79), jak upozornil týdeník Sedmička.

Jenže když začali plánovat veselku, ukázal se problém. I přes dvacetiletou odluku od první ženy proběhl předválečný rozvod po byrokratické stránce nesprávně. Musel proto žádat o rozvod znovu. Nakonec vše vyšlo a v roce 1971 se oženil s vytouženou Vlastou. Obřad proběhl skromně v Jílovém u Prahy. Neměli ani prstýnky a za svědky šli herečka Jiřina Šejbalová (†76) a kamarád zedník.

Přečtěte si
goldfly.
24. 9. 2013 • 08:11

páni redaktoři, herečka pani Fabianová se psala s kratkym a!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.