Nahlédli jsme do zákulisí VyVolených: Takhle se dělá skandální reality show! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nahlédli jsme do zákulisí VyVolených: Takhle se dělá skandální reality show!

Hygiena po ránu je potřeba.
Hygiena po ránu je potřeba. (Foto Aha! – Martin Přibyl, FTV Prima)

Možná ji každý nesleduje, ale o reality show VyVolení na Primě kdekdo z nás alespoň slyšel. Hysterický Vladko, lesbičky Pavlína s Mirkou, homosexuál Ládík i exmilenka Martucciho Eva a další… Tyhle »exoty« sledují diváci na televizní obrazovce v přímém přenosu každý večer. Na webu dokonce 24 hodin denně. Co se ale točí kolem vily? A kdo je v zákulisí a vidí soutěžícím až do talíře?

Všude samá tma
Než vejdete do studií vily na pražském Barrandově, musíte si vypnout telefon. A být potichu jako myšky. Skrz sádrokartonové zdi a dřevěné desky by vás soutěžící mohli slyšet.

V zákulisí je úplná tma a všechna okýnka, kde zrovna nestojí kameraman, jsou zatažena závěsem. Chodit můžete kolem vily dokola, jako byste byli někde v zoo a očumovali dravou zvěř. Všude ale překážejí samé kabely a musíte dávat pozor.

Potkali jsme dva kameramany a sledovali jsme z půl metru VyVolené. Jinak jsou ve vile čtyři kameramani, režisér jim dává pokyny, kam mají s kamerou jít a co budou točit. Kamery na stativech se pohybují po kolejničce, která vypadá jako dráha pro vláček.

Střídají se po 8 hodinách. A prý se u toho kolikrát hodně pobaví. Když vidíte, jak si soutěžící čistí zuby či se převlékají… Nebo jaké řeší problémy…
Jediné místo, kde mají VyVolení jakž takž soukromí, je toaleta. „Ve vile je ještě 27 pohyblivých kamer, které jsou umístěny uvnitř vily,“ říká Kateřina Vlasáková, PR manažerka VyVolených.

Každý má svoji funkci
Na celé reality show se podílí několik desítek lidí, je jich přes 50. Ale všichni se navzájem neznají. Každý má na starosti to své a vzhledem k fofru, který v zákulisí panuje na to ani není čas. „Někdo chodí na denní, někdo má noční,“ říká Vlasáková.

Směna trvá 8 – 12 hodin, a někdy se stane, že když jdou VyVolení spát až ve tři ráno a vy zase musíte být v 6 ráno v práci, tak v ní prostě přespíte. Jezdit domů by se člověku moc nevyplatilo. Tomu se říká obětovat se práci!

 

Jak to chodí v režii
V první řadě sedí dva »joystikáři«, což jsou kameramani, kteří ovládají těch 27 kamer pomocí joysticku uvnitř vily. A vedle nich jsou dva režiséři, kteří všechno řídí.

Za režiséry sedí »line producer« – říká se mu »elpéčko«. Ten sleduje lidské příběhy, osudy, vývoj osobnosti, celý ten děj, kdo, s kým a kde a podle toho reaguje, dává úkoly, plus redaktor.

A v poslední lajně sedí redaktoři z »onlinu«, kteří každé tři minuty píší na web, co se ve vile děje. Dvě kamery jdou na střih hned, proto tam jsou dva režiséři, jeden sleduje tým na levé straně a jeden na pravé.

Úkoly pro VyVolené
V zákulisí je i tým redaktorů, kteří vymýšlejí úkoly pro VyVolené, aby se ve vile něco dělo a jen se neváleli. Jsou to všechna možná zadání, od táborových her, obíhání bazénu s vajíčkem, až po malování trpaslíků. Úkoly dostávají soutěžící nepravidelně a tým se vždy pod dramaturgickým dohledem poradí, co se teda na ně vymyslí, aby se co nejlépe předvedli.



Autor:  ak

Přečtěte si
baronessa
9. 9. 2013 • 08:55

Prosím, jděte s těmi úchyly do zadele! Pokud vás to baví, koukejte se na ně, ale přestaňte je vnucovat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.