Pohřeb režiséra Jozefa Bednárika měl hořkou příchuť: Jeho přítel odmítl splnit poslední přání… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pohřeb režiséra Jozefa Bednárika měl hořkou příchuť: Jeho přítel odmítl splnit poslední přání…

"Jsem rád, že jsme se tu tak hezky sešli," řekl Bednárik smutečním hostům ze záznamu.
"Jsem rád, že jsme se tu tak hezky sešli," řekl Bednárik smutečním hostům ze záznamu. (Aha! - Pavel Machan)

Budova Slovenského národního divadla se dnes ponořila do hlubokého smutku. Byť byl sál zaplněn do posledního místečka, každý z návštěvníků by byl šťastný, aby tam dnes nemusel být. Na pódiu totiž stála rakev s muzikálovým režisérem Jozefem Bednarikem, kterému řada českých a slovenských zpěváků a herců vděčí za svou kariéru.

Celý obřad, který připomínal spíš velkou hudební show, začal tím, že na oponě byla promítána obří fotografie Bednarika. Na ní měl široký úsměv a dobrácký pohled – přesně tak si ho kolegové, přátelé a rodina pamatovali. Pak začalo doslova pohřební představení, což rozhodně nemá znít nijak špatně. Muž, který právě dokonalým provedením muzikálů proslul, měl totiž pohřeb koncipovaný právě jako show, kterou už si ale bohužel nemohl režírovat sám. Zastoupil ho jeho přítel, choreograf Ján Ďurovčík.

Poté, co opona vystoupala, se na pódiu začali střídat účinkující, které přerušoval jen sám Jozef Bednárik, který ze záznamu promlouval ke smutečním hostům. „Jsem rád, že jsme se tu tak hezky sešli,“ řekl mimo jiné muž, který si své rozloučení dlouho dopředu naplánoval. Několik měsíců před svou smrtí dokonce některé umělce požádal, aby mu na pohřbu zazpívali a oni tak učinili. Operní diva Eva Urbanová (52) zapěla, stejně jako Dalibor Hůlka (45), kterého Bednarik prostřednictvím Draculy prakticky proslavil. Jeden člověk ale jeho poslední přání nesplnil – Michal David (53) mu skladbu z Angeliky nezahrál – vůbec totiž nedorazil.



Autor:  ph

Přečtěte si
prroud
31. 8. 2013 • 14:16

Pomerne typicka vec dneska,po smrti uz z nej penize ani vyhody a zviditelnovani se nekoukaji,tak na co se s nim jeste zabejvat,ztrata casu,uz nam nebude k nicemu dobrej.....ze jo Michale,pouzit,vyuzit a zapomenout,ukazals nam dobre jak na tom jsme,smutny.

Uživatel_221244
30. 8. 2013 • 15:27

na tebe je hůl vzít málo, na tebe nejmíň pořádnou sukovici a řezat a řezat ty vypatlaná hlavo

britva
30. 8. 2013 • 14:37

se neposeer, hůl jako hůl

britva
30. 8. 2013 • 14:36

Michal David zaspal po předešlé pijatice a když se ztrátu snažil dohnat, tak se zaseknul v zácpě na právě opravované D1

Uživatel_221244
30. 8. 2013 • 13:33

další redaktorský pablb,kterej neví jak se jmenuje Hůlka Daniel ty přiblblej Dalibore

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.