Jaroslava Obermaierová vzpomíná na legendární seriál: Balík za majora Zemana! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jaroslava Obermaierová vzpomíná na legendární seriál: Balík za majora Zemana!

Jaroslava Obermaierová s Vladimírem Brabcem rádi vzpomínají na natáčení. „Zeman, ať si říká, kdo chce co chce, se stal legendou,“ říká herečka
Jaroslava Obermaierová s Vladimírem Brabcem rádi vzpomínají na natáčení. „Zeman, ať si říká, kdo chce co chce, se stal legendou,“ říká herečka (koláž Ahaonline.cz)

Když herečka Jaroslava Obermaierová (67) dostala před čyřiceti lety nabídku hrát v seriálu o majoru Zemanovi, byla svobodná a bezdětná. Role Blanky, manželky hlavního hrdiny, se jí zalíbila. Nemusela se na nikoho ohlížet, tak tu práci vzala. A nelituje dodnes.

„Ta role byla jako šitá na mě. Vyhovovala mi ve všem všudy a musím říci, že jsem se díky jí – jak se dneska říká – zviditelnila,“ řekla herečka v  rozhovoru pro knihu Studna – Jak to bylo doopravdy, která je ode dneška znovu na pultech jen za 39 Kč.

„Objevila jsem se tuším v osmi dílech a za každý jsem měla pět tisíc korun. Dneska to herci berou za natáčecí den, ale ve srovnání s dvoutisícovým divadelním platem to byla pecka,“ vzpomíná herečka. A dodává, že přestože hrála jednu z hlavních rolí, seriálem si tehdy nevydělala ani na auto.

Na Kubu se nedostala
Jeden z dílů seriálu o Zemanovi se natáčel na Kubě. Paradoxně tam ale hlavní postavy děje – major Jan Zeman a jeho žena Blanka – neletěly. „Mrzelo mě to, Kubu jsem chtěla navštívit vždycky a myslím, že se mi to už nepovede,“ svěřila se Obermaierová v rozhovoru pro knihu Studna – jak to bylo doopravdy. „Jako Zemanova manželka jsem byla v dolech, v kancelářích i na ulici, jen ta Kuba mě minula. Škoda.“


Legenda Zeman
Jaroslava Obermaierová si cení toho, že seriál 30 případů majora Zemana i po čtyřiceti letech lidi zajímá a táhne. „Zeman, ať si říká kdo chce co chce, se stal legendou. Zná ho kdekdo, má i svůj fanklub a měl i restauraci. Každá repríza v televizi má spoustu diváků a tím se, po tolika letech, může chlubit jen málokteré filmové dílo.“ 

Pro velký zájem čtenářů:
Studna – Jak to bylo doopravdy
OPĚT V PRODEJI!
132 stran jen za 39 Kč

Objednat můžete i přes SMS
Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru: STUDNAmezeraJMÉNOmezeraPŘÍJMENÍmezeraADRESAmezeraPSČ
Příklad: STUDNA Jan Novak Prazska 1 Teplice 41501
Cena každé přijaté SMS je 39 Kč vč. DPH a zahrnuje poštovné i balné. Platí pouze pro ČR. Provozuje Ringier Axel Springer CZ, a.s., infolinka 776 999 199 ve všední dny 8 – 16 hod., mobil@ringier.cz, www.platmobilem.cz



Autor:  hoh,pra

Přečtěte si
winterfreshka
25. 8. 2013 • 17:32

Seriál na tu dobu velkolepý,i když souhlasím s diellou .Vše v režii režimu a kontrol STBáků...

belaa
25. 8. 2013 • 17:20

jo byl to dobry serial.i herci.uz se to zase vse hraje znovu.

diella
25. 8. 2013 • 10:27

Ano, v ZEMANOVI šlo hlavně o glorifikaci estebáků.

valenta008
25. 8. 2013 • 09:11

Vůbec se p.Obermaierové nedivím a i když je dnes seriál debílky a závistivými režiséry a producenty označován za totalitní výtvor, tam alespoň o něco šlo,byl tam nějaký děj,napětí atd. To naopak seriál ULICE ve kterém dnes herečka hraje je BLÁBOL bez jakékoliv smysluplného děje,hodnoty, který je určený jen pro prosťáčky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.