Smrt manžela Haliny Pawlowské Zdeňka: "Je mi moc špatně," řekl při cestě do nemocnice... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smrt manžela Haliny Pawlowské Zdeňka: "Je mi moc špatně," řekl při cestě do nemocnice...

Halina Pawlowská
Halina Pawlowská (David Kundrát / Blesk)

Věčně optimisticky naladěná moderátorka a spisovatelka Halina Pawlowská (57) prožívá njemsutnější životní období. Po dlouhé nemoci ji opustil manžel Zdeněk.

"Odvezli ho do nemocnice před týdnem. Můj muž se s ním viděl a ptal se ho, co mu je. On mu řekl, že se necítí dobře. Je to strašná tragédie. Je mi to moc líto," sdělila webu Sedmička.cz sousedka Pawlowské.

Zatímco spisovatelka v těžké chvíli mlčí, o tragédii promluvila její maminka: "Nevím co mu bylo. Promiňte nechci o tom hovořit. Omlouvám se."

Neuvěřitelnou sílu prokázala spisovatelka a herečka Halina Pawlowská. Věděla, co jejího muže vbrzku čeká, ale prozradila to jen nejbližším. Na Nově, kde právě točí seriál Doktoři z Počátků, si vzala jen nenápadné volno. Nechtěla, aby ji každý litoval. „Nadále probíhá vše podle plánu. Paní Pawlowská měla v tuto dobu předem plánované volno a přesouvaly se pouze dva natáčecí dny,“ potvrdil informaci Aha! mluvčí Vojtěch Boháček. Pouhých 48 hodin si Halina vzala na svůj smutek a zoufalství.

Zdeněk Pawlowski (+60) s největší pravděpodobností podlehl rakovině. Už před časem odešel z České televize, kde pracoval. Podle sousedů přestal v posledních měsících vycházet ven, už ani nevenčil psa. „Divila jsem se, že ho vůbec nevidím,“ prozradila Aha! jedna ze sousedek z pražského Podolí. „Naposledy jsem ho zahlédla, když mu kamarádi pomáhali do auta a vezli ho do nemocnice. Říkal, že je mu moc špatně,“ dodala žena ze sousedství.

Z nemocnice se už Pawlowski domů nevrátil. V úterý se s ním rodina tajně naposledy rozloučila v pražském motolském krematoriu.

Seznámili se cestou do Prčic

Halinu se Zdeňkem spojuje dlouhých 35 let a dvě děti - dcera Natálie a syn Petr. Jejich společný příběh se začal psát už během studentských let na FAMU. "Byly jsme tři dívky v ročníku a tři kluci a všichni ostatní kameramani a režiséři byla převážná většina kluků. Můj muž je proto zvyklý na to, že jsme často v pánské společnosti. I s Milanem Štaindlerem, se kterým jsem psala scénáře, jsem jednu dobu taky byla pořád,“ popsala Pawlowská svůj vztah pro Aha!

A co dalo Halinu s jejím osudovým mužem dohromady? "To jsme se nějak sbalili vzájemně. Jsme šli cestou do Prčic,“ dodala spisovatelka.



Autor:  dat,cam,hoh

Přečtěte si
svatadala
22. 8. 2013 • 14:34

Styďte se, pomlouvat pí Halinu. Je to jen a jen její věc jak zařídila pohřeb bez čumilů a drbů. U koho hledá útěchu je zase její věc a má-li přítele do nepohody, je to jedině dobře. Kilo sem, kilo tam, je to dáma a nadaný člověk. Má to v hlavě srovnané a má šmrc. Naopak je mi jí líto, je dost mladá na to aby byla vdova. Upřímnou soustrast paní Halino, máte náš obdiv.

winterfreshka
22. 8. 2013 • 12:09

Halina i s pár kily navíc je prima ženská a má to v hlavě srovnané,narozdíl od některých útlých

pavucinka
22. 8. 2013 • 11:46

Mně Halina okouzlila tím prvním románem a dokonce ,když to vycházelo někde na pokrač., tak sjem to posílala sestře ven. Ona není žádná VIP, jak se tu píše, ale jedn a osobnoat, která vážěn něco umí a není v zoufalé křeči při pochodu za slávou.... Lecxkdy vidáme to strašlivé ztrapňování různých zlatokopek.

znojmacka
22. 8. 2013 • 10:07

snufina.. to je věčná polemika,- píše se o lidech ( a jejich rodinách), kteří jsou prostě veřejně známí.. to je prostě fakt, kt. je a bude.. já VIP blbky taky nepodporuju, ale jak jste sama napsala- nemá tu bolest ze ztráty blízké osoby o nic jinou, než ostatní.. to je právě to, co se mi rozporuje ve Vašem příspěvku, že tenhle fakt si dobře uvědomujete.. a když už budem objektivní- nemyslíte si snad, že se nemohla dočkat, až jí manžel umře a ona se tak "blýskne" s touto zprávou v bulváru, že.. a že je smutná a je to pro ni rána- to si zřejmě ten článek sem nepsala sama.. ale je to fakt, kterej dojde skoro každýmu - (dokonce i autorům čl. v Aha), když je někdo s někým 35 let v manželství. Co je na tom nenormálního a ubohýho, že to nejbližší pozůstalé zasáhne a předpokládají to i ti, kteří o tom napíšou článek.. a jestli chcete číst o lékařích, vědcích a osobnostech tohoto typu, tak místo Aha byste měla pročítat odborné a vědecké časopisy.. a myslím, že lékaři, vědci a jiné kapacity, kterých si taky vážím,- sem, do bulváru ani nepatří a ani oni sami by sem asi nechtěli.. na to je fakt jinej typ časopisů a literatury.

dzambulbartacek
22. 8. 2013 • 08:13

zapocenou

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.