Proč je smrt Moniky a Klárky stále záhadou? Toxikolog přiznal, proč testy trvají tak dlouho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Proč je smrt Moniky a Klárky stále záhadou? Toxikolog přiznal, proč testy trvají tak dlouho!

Petr se o zesnulé manželce a dceři vyjadřuje podezřele chladně...
Petr se o zesnulé manželce a dceři vyjadřuje podezřele chladně... (koláž Ahaonline.cz)

Příčina úmrtí Moniky (†36) a její dcerky Klárky (†8) v egyptském hotelu je stále velkou neznámou. Vyšetřovatelé dělají co mohou, ale jejich práce je otázkou několika dalších týdnů.

Laboratoře totiž stále pracují na toxikologických testech, které by měly vnést do podivného případu dvojité otravy světlo. Na výsledek netrpělivě čeká Petr, protože rozhodne o jeho dalším osudu. Pokud se zjistí otrava látkou, k níž by mohl mít přístup, prokázat nevinu pro něj bude velice komplikované. To však není otázkou několika dní.

„Vzorek z těla se jako takový nedá k analýzám přímo použít a musí se provádět izolace škodliviny, často cílené na jednu skupinu látek, tedy izolací se provádí více než jedna. Každý vzorek z těla se zpracovává odděleně, a tím vším narůstá počet analýz,“ odhalil Blesku pozadí testů toxikolog Jaroslav Zikmund.

Podle něj není problém v Česku jed obstarat, člověk ale musí být obeznámen s tím, kde je dostání. Pokud tyto znalosti má, je v okruhu podezřelých osob.

Zikmund však přiznává, že k travičství dochází zcela výjimečně. „Vraždy jedem jsou hojné v detektivkách, v praxi ne,“ uzavírá toxikolog.

Autor:  cam

Přečtěte si
cocca
19. 8. 2013 • 14:24

Presne tak!

cocca
19. 8. 2013 • 14:10

Stejne mu nic neprokazou,je to jako s vrazdou Soni Illeove,tam taky uz spousta lodi prala opratku manzelovi ale dodnes mu nikdo nic neprokazal.

iiii
19. 8. 2013 • 12:42

Redaktor tam musí hlavně plácnout titulek,který zaujme a lidi kliknou,případně koupí noviny.Jestli to až tak odpovídá textu v článku,to přece bulvár neřeší. Když vyšel článek - Předpověděla svou smrt,tak se ukázalo,že obsahem bylo,že paní Kramná na Vánoce rozesílala textovky - neřeště hádky,život je krátý.Ale,kolik lidí si určitě kvůli titulce noviny koupilo,to je to,co bulvár potřebuje.Ale to není nic nového pod sluncem přece.

hu2hu
19. 8. 2013 • 12:39

Naučte se česky, debilové. Toxikolog nic nepřiznal, pouze blbým redaktorům vysvětlil, proč nejsou výsledky testů k dispozici hned. Respektive se jim to pokusil vysvětlit. Redaktorům je to ale stejně jedno a píší si, co se jim zrovna hodí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.