Další psycholog se pozastavuje nad chováním Petra K.: Je z něj cítit podivná spokojenost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Další psycholog se pozastavuje nad chováním Petra K.: Je z něj cítit podivná spokojenost!

Petr stále hovoří o celé tragedii s jistým nadhledem. Psycholog má na to vysvětlení.
Petr stále hovoří o celé tragedii s jistým nadhledem. Psycholog má na to vysvětlení. (Reprofoto TV Nova)

Petr K. je stále v Egyptě a každý večer se objevuje v Televizních novinách na Nově. Právě jeho dnes už pravidelná vystoupení před kamerou jsou jedinou cestou, jak si udělat představu o tom, co se v hlavě toho muže děje. Další z psychologů teď Petrovo chování podrobil analýze. A řekl velmi zajímavé věci!

„Je na něm vidět nemalé napětí, které musel prožít,“ začal svou řeč psycholog Petr Beroušek, kterému server TN.cz předložil záznam Petrova vystoupení před kamerou. „Je vidět, s jakou pečlivostí promýšlí formulace, které řekne,“ pokračoval odborník, který se chvíli pozastavil nad tím, že podle něj otec zemřelých vystupuje před kamerou spíš jako tiskový mluvčí celého případu.

Chová se jako tiskový mluvčí případu

To však následně psycholog vysvětlil tak, že v některých případech se stává, že člověk, který se stal součástí něčeho hrozného, se stává ve vlastní hlavě vlastně jakýmsi „pozorovatelem“ celého příběhu a má pocit, že je jen divákem. Může jít zřejmě o jistý způsob obrany lidské psychiky, která se tak snaží ulevit obrovskému napětí, které takovým stresem vzniká a zabránit nervovému zhroucení.

Jistá spokojenost

„Paradoxně občas cítíme jakousi spokojenost, že je předmětem zájmu a že se o něm mluví,“ hovoří dál psycholog. To si lze prý nicméně vysvětlit i tím, že si Petr K. uvědomuje závažnost situace a protože potřebuje pomoc, tak je rád, že se mu dostává jisté formy popularity.

Podíl viny?

Psycholog Petr Beroušek nicméně také říká, že na Petrově chování je očividný nějaký podíl viny. Může to být nicméně i tak, že se cítí vnitřně vinen, protože tomu, co se stalo, nedokázal zabránit. Podle odborníka se tak může vlastně chtít obhájit sám před sebou. Psycholog nicméně vše uzavřel tím, že nic nemůže být podle záběrů kamer řečeno definitivně. Pravdu zjistí jen vyšetřovatelé…



Autor:  ph

Přečtěte si
martap
17. 8. 2013 • 09:42

Jídlo to nebylo (hnědočerná kaše)...a víte co toje? Sražená a natrávená krev pane astra.fiala.Uvidíte,že se nakonec prokáže,že všichni požili vodu s louhem.

astra.fiala
16. 8. 2013 • 18:44

Kramný určitě lže-např.když říkal že tu otr.limonádu také pil ale ,,vyblil´´ jí. Jaktože mu následně vypumpovali žaludek a měl v něm jídlo? To by snad ,,vyblil´´ všechno ne?

martap
12. 8. 2013 • 17:52

mrdounberlusconi....to Vaše jméno jasně vyjadřuje Vaše názory i Vaši ineligenci.Šlapete hezky podle bulváru.Nasměrují Vás na jakoukoliv kolej a právě tam kde Vás chtějí mít.Pan kykyryky...napsal krásnou větu...... Kdyby byly popravy veřejné, hodně lidí by se běželo na to podívat a cestou by si kupovali popcorn. Ještě na popraviště by na něho plivali a házeli kameny. A je to pravda.Co když ten člověk je opravdu nevinný??? Ať to vypadá tak nebo tak.Uvidíme jak se to vyšetří.Tak nesuďte zatím...!

sugarbitter
11. 8. 2013 • 18:20

Vše co řekl je otázka, nikdo neví co opravdu přesně řekl, není to potvrzeno jeho podpisem a někdy záleží na každém slovu, várazu, tónu, atd.

zamlzena
11. 8. 2013 • 11:02

proč je neodeslali k pitvě sem, byly to anše občanky. Neznám v tomnto případě zákon, ale asi to není dobré pro případně obviíněného čecha. Oni mají zájem, aby byl vrah on. Pokud nemají dokumentaci těl a neprokáží aplikaci louhu vpichem do žaludku, tak ho tam dali při pitvě sami. Když jde o finanční zájem, je možné všechno, U nás také.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.